Juletrafikken:

Nå spår Vegvesenet om veien blir stengt

Sjekk om kjøreturen står i fare før du legger av gårde.

Nå spår Vegvesenet om veien blir stengt
Publisert

(Elbil24): Statens Vegvesen har en oppfordring for alle som har planer om å reise med bil i juleferien.

Og det er å sjekke Vegvesenets nettsider før man legger av gårde. Der har man til nå fått god informasjon om hvilke strekninger og fjelloverganger som er stengt, men nytt av året ar at man nå i tillegg kan få en prognose på hvor sannsynlig det er at at en gitt strekning eller fjellovergang blir stengt.

Kjøre på vinterferie? Da har vi noen gode tips til ting du bør og må ha i bilen. Vis mer

Disse prognosene er basert på historiske stengningsdata og værdata, sammen med gjeldende værprognoser. Det er også mulig å se bilder fra webkameraer rundtom, opplyser Statens Vegvesen i en pressemelding.

Vegvesenet poengterer at prognosene baserer seg på sannsynlighet, og at de ikke gir noen garanti for at en strekning eller fjellovergang blir stengt eller ikke. I tillegg kan strekninger stenges av på grunn av andre ting enn værforholdene.

Foreløpig er det kun på nettsidene du finner den nye prognose-funksjonen, men appen til Statens Vegvesen skal også oppdateres over nyttår, slik at den får samme muligheter.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.