Strømprisene

Nå stiger prisene kraftig igjen

Og mandag er årets dyreste strøm-dag i Nord-Norge.

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Lavere temperaturer bidrar til at strømprisene stiger mandag. Det blir årets dyreste dag i nord, ifølge Europower.

Det blir høyest strømpriser i Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 8 og 9 på morgenen vil strømprisen der ligge på 2,32 kroner per kilowattime (kWh). Europower har regnet ut at dette blir den dyreste dagen så langt i år i nord.

I Midt- og Nord-Norge blir prisen 2,016 kroner per kWh på sitt høyeste, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

Ser man bort fra strømstøtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (9,16 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 3,031 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen mandag blir mellom klokken 2 og 3 på natten i Nord-Norge, da på 31,04 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 1,19 kroner og Midt-Norge 67,7 øre.

Lørdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,82 kroner per kWh og 26,3 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,91 kroner per kWh og 13,2 øre per kWh.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.