Nå stuper antallet mobilbøter

Men altfor tidlig å feire, mener leder for trafikksikkerhetsorganisasjon.

DYRERE: Bøtesatsene for mobilfikling under kjøring har økt kraftig. Det kan være en av årsakene til at færre blir tatt for slik bruk. Foto: Rune Nesheim
DYRERE: Bøtesatsene for mobilfikling under kjøring har økt kraftig. Det kan være en av årsakene til at færre blir tatt for slik bruk. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Hittil i år er 5.893 personer blitt tatt for mobilbruk bak rattet, viser tall fra Utrykningspolitiet. Det er en nedgang på 26 prosent fra samme periode i fjor.

– Selv om nedgangen er god, kan vi ikke tillate oss å feire, sier prosjektansvarlig Liv Marie Bendheim i trafikksikkerhetsorganisasjonen Ung i trafikken i en pressemelding.

Hun påpeker at 63 personer har mistet livet i trafikken hittil i år.

– Nesten hver tredje ulykke på norske veier skyldes uoppmerksomhet. Vi må huske at en bil i 80 kilometer i timen beveger seg nærmere 90 meter på fire sekunder. Det tilsvarer at man beveger seg distansen av en fotballbane i løpet av en kort titt på mobilen, sier Bendheim.

Straffen for mobilbruk bak rattet er en bot på 7.450 kroner og tre prikker på førerkortet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.