Nå stuper norsk strømforbruk

Må flere år tilbake for å finne lavere forbruk.

SPARER: De høye strømprisene har fått mange til å skru ned strømforbruket sitt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SPARER: De høye strømprisene har fått mange til å skru ned strømforbruket sitt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Etter forbruksrekord for strøm i 2021 er det kjempekutt i privat strømforbruk så langt i 2022. Nesten alle kutt skjer der prisene er høyest.

De månedlige tallene fra Elhub , som eies av Statnett, viser at husholdningenes strømforbruk er betydelig redusert i år. Det samlede forbruket i husholdningene så langt i 2022 ligger 15,3 prosent lavere enn i samme periode i 2021, og 8,3 prosent under nivået fra samme periode i 2020.

Gjennomsnittsforbruket i husholdningene har i år gått ned 20 prosent sammenlignet med 2021 i NO2 (Sør-Norge), som har vært det dyreste prisområdet i år.

Til sammenligning har gjennomsnittsforbruket i NO4 (Nord-Norge) så langt i 2022 blitt redusert med 4,4 prosent fra i fjor.

Samtidig er strømforbruket i tjenesteytende sektor stigende og opp 1,5 prosent så langt i 2022. Økningen er størst i de nordlige prisområdene, der forbruket så langt er 8,5 prosent høyere enn i 2021.

Fortsetter etter videoen

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer

Elhub publiserer nå månedlige tall for strømforbruk per prisområde og forbruksgruppe. Kombinert med værdata og strømpris vil forbrukstallene kunne si noe om hvordan ulike hendelser og tiltak påvirker strømforbruk og strømproduksjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.