Trafikkulykker 2022

Nå tar UP grep: Slik skal de hindre flere trafikkulykker

Setter i gang aksjon allerede fra i dag.

TAR GREP: Aksjonen «grønne veier» skal snu ulykkestrenden, håper politiet. Foto: UP
TAR GREP: Aksjonen «grønne veier» skal snu ulykkestrenden, håper politiet. Foto: UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har hittil i år vært langt flere dødsulykker på veiene enn tidligere. Nå tar utrykningspolitiet (UP) grep for å snu trenden, melder TV 2.

Mandag setter UP i gang aksjonen «grønne veier», som skal få ned ulykkestallene, skriver kanalen.

– Vi har rekordmange døde i april og mai. Derfor ønsker vi nå å sette inn ekstra innsats for å snu denne trenden, sier UP-sjef Knut Smedsrud.

Allerede før sommeren er i gang har 49 personer mistet livet i trafikken hittil i år. Tallet var nær halvparten på samme tidspunkt i fjor. Ulykkestallene pleier å gå opp i sommermånedene, og UPs aksjon vil være på plass gjennom hele sommeren.

– Hovedfokuset vårt vil ligge på riksveier og europaveier. Vi vil følge nøye med på farten til trafikanter og ha flere ruskontroller, sier Smedsrud.

Aksjonen innebærer også at politiet vil ta i bruk fotobokser i større grad enn vanlig ved at de er aktive nesten døgnet rundt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.