Xiaomi SU7

Nå våkner nok en kinesisk gigant

Står klare til å starte produksjonen av sin første SUV allerede i desember.

XIAOMIS FØRSTE: SU7 blir en sedan som skal konkurrere blant annet med Tesla Model 3. Foto: Xiaomi
XIAOMIS FØRSTE: SU7 blir en sedan som skal konkurrere blant annet med Tesla Model 3. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

(Elbil24): Xiaomi (uttales show me) er kjent for mye. Kanskje mest for Mi-mobiltelefoner og Roborock-robotstøvsugere, men det er nesten ikke en ting den kinesiske giganten ikke lager. Nylig kåret for eksempel Tek.no deres airfryer til best i test.

Noe av det som har gjort Xioami til en suksess er at selskapet har en ganske unik forretningsmodell. I 2018 kunngjorde nemlig Lei Jun, selskapets grunnlegger og administrerende direktør, at Xiaomi maksimalt skal ha en fortjeneste på fem prosent på sine maskinvareprodukter.

Det har gjort at Xiaomi i nært sagt alle kategorier oppleves av mange som en produsent hvis produkter gir god verdi for pengene.

SU7

Nå er det riktignok ikke sikkert at denne policyen også vil omhandle biler, for det er nettopp biler Xiaomi nå går i gang med å lage.

Første modell ut skal være sedanen SU7, som selskapet skal sette i produksjon allerede i desember. Utvidede detaljer om bilen er ikke tilgjengelig offisielt, men flere nettsteder har fanget opp detaljer via en regulatorisk innberettelse fra Xiaomi til Kinas departement for industri og informasjonsteknologi.

Det som er kjent til nå, er at sedanen blir tre millimeter kortere enn fem meter lang (4997 mm), med en akselavstand på nøyaktig tre meter. Det gjør at bilen er lengre enn konkurrenter som Tesla Model 3 og Nio ET5 (faktisk litt lengre enn Tesla Model S også). Høyden er på 145,5 centimeter, og på taket sitter en LiDAR, som skal sørge for selvkjøringsmuligheter.

Nå våkner nok en kinesisk gigant

Tre versjoner

SU7 skal videre lages i tre versjoner, der de to gjeveste blir hetende SU7 Pro og SU7 Max (relativt kjente modellnavn fra en konkurrerende mobilprodusent). Begge de to sistnevnte veier det samme (2205 kg), mens den «vanlige» utgaven klokker inn på 1980 kilo.

Det kan tyde på at de to siste vil ha en større batteripakke. Innstegsmodellen skal få et LFP-batteri levert av FinDreams (tilknyttet BYD), mens Pro- og Max-modellene får lithium-ion-batterier fra CATL.

Motoreffekten skal være på 295 hestekrefter for SU7 og 660 hestekrefter fordelt på motorer foran og bak for Pro og Max, der de altså trekker på alle fire. Toppfarten er på 210 km/t for SU7 og 265 km/t for Pro og Max.

HyperOS

Bilen skal være utstyrt med selskapets HyperOS, som kan brukes både på biler og mobiltelefoner. Det er forventet at Xiaomi derfor klarer å smelte sammen de to, for eksempel ved å tilby ting som videosamtaler og spill på bilskjermen, og sannsynligvis andre interaksjoner mellom bil og mobiltelefon.

Ifølge ArenaEV forventes det at Xiaomi skal selge bilen til 300.000 renminbi, eller da rundt 460.000 kroner. Hvorvidt selskapet også har ambisjoner om å selge bilen i Europa vet foreløpig ingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.