Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler
(Elbil24):
I aksjonsuka blir ruskontrollene intensivert over hele Europa.
– En ruspåvirket sjåfør utsetter ikke bare seg selv, men også andre trafikanter for fare. Vi ber alle om å bidra til trafikksikkerheten ved å kjøre rusfri, sier sjefen i Utrykningspolitiet (UP), Knut Smedsrud, i en pressemelding.
Høy risiko
UP viser til at risikoen for å bli innblandet i en trafikkulykke er 68 ganger høyere for en ruset fører enn for en edru fører, ifølge en rapport fra Transportøkonomisk Institutt.
I pressemeldingen, som er sendt av Utrykningspolitiet og alkovettorganisasjonen Av og til, skriver de at betydelig flere er blitt tatt i ruskontroller i år enn i fjor.

STOR OVERSIKT: Her er elbilene du får før nyttår
Fra januar til oktober i år ble 9.822 personer anmeldt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Til sammenligning ble 8.051 personer anmeldt for ruskjøring i den samme perioden i fjor.
Mange tar sjansen
En undersøkelse som er utført i år, viser at det ikke er uvanlig at folk kjører, selv om de tror de kan være påvirket av alkohol. I undersøkelsen, som er gjort for Av og til, svarer 13 prosent at de har kjørt bil dagen etter å ha drukket alkohol og vært usikre på egen promille.
Generalsekretær Ragnhild Kaski i Av og til er bekymret for tallene.
– Er du i tvil, ikke kjør bil. Du kan ikke basere deg på «tolvtimersregelen», eller satse på at promillen er ute av kroppen, sier hun i pressemeldingen som organisasjonen har sendt ut sammen med UP
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.