Nå vil de skru ned fartsgrensene

Statens Vegvesen vurderer å sette ned fartsgrensene flere steder.

ULYKKESSOMMER: Uvanlig mange dødsulykker denne sommeren, gjør at Statens vegvesen vurderer å skru ned fartsgrensen flere steder. Foto Knut Opeide, Statens vegvesen
ULYKKESSOMMER: Uvanlig mange dødsulykker denne sommeren, gjør at Statens vegvesen vurderer å skru ned fartsgrensen flere steder. Foto Knut Opeide, Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

Vegvesenet sier det er aktuelt å sette ned fartsgrensen for å forhindre flere dødsulykker på norske veier.

– Vi håper at det kan være et tiltak på enkelte strekninger der farten kan være for høy og at det kan gi en effekt å sette ned farten, forteller Nils Karbø, fungerende divisjonsdirektør for transport og samfunn i Statens vegvesen til TV 2.

– For eksempel fra 80 til 70 på landevei enkelte steder.

Så langt i år har 73 personer omkommet i trafikken, sammenlignet med 80 personer i hele fjor.

– August er tradisjonelt en måned med mange alvorlige ulykker. Derfor blir vi bekymret for august når vi ser den trenden som har vært, sier Kaarbø.

Vegvesenet har tidligere varslet økt bruk av fotobokser for å få forhindre trafikkulykker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.