Bompenger

Nå vil disse bilistene få fordel i bom­stasjonene

Fra 1. september gjør Fjellinjen endringer. Det betyr at flere vil få halvert bompengeregningen.

Noen bilister kjører uten bombrikke, andre med. Om du har bombrikke må du være klar over at varmetråder og sensorer i frontruten kan lage trøbbel. Her viser vi hvordan du plasserer bombrikken riktig. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 1. september blir det ikke lengre krav om AutoPASS-avtale og brikke for å få fordelene av timesregel i Fjellinjens bomstasjoner.

Det skriver Fjellinjen selv i en pressemelding.

Det betyr at alle bilister som passerer i Fjellinjens bomstasjoner kun skal betale for én bompassering i timen i Indre ring og Osloringen og én bompassering i timen i Bygrensen.

Flere passeringer gratis

Det vil igjen si at hvis du kjører fra for eksempel Lillestrøm til Oslo sentrum, betaler du kun for to bompasseringer, selv om du kjører igjennom flere bomstasjoner.

Fjellinjen har beregnet hvor mye endringen vil ha å si for folks lommebok. Ifølge bomselskapet vil bilistene uten AutoPASS-avtale omtrent få halvert sin bompengebelastning.

Hvor mye hver enkelt bilist sparer vil imidlertid slå ulikt ut - avhengig av kjøremønsteret.

35 millioner kroner i måneden.

I sum betyr dette at bilister uten AutoPASS-avtale vil betale 35 millioner kroner mindre i bompenger per måned i 2023, melder Fjellinjen.

For andre rabatter og fritak er det fortsatt krav til gyldig avtale og brikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.