Tesla Supercharging:

Nå vil Tesla la disse eierne overføre gratis ­lading

Nytt grep fra Tesla i jakten på kunder.

Eiere av eldre Tesla Model X er blant dem som nå kan overføre gratis lading til ny bil. Foto: Elbil24.
Eiere av eldre Tesla Model X er blant dem som nå kan overføre gratis lading til ny bil. Foto: Elbil24. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla var tidlig ute i Norge og kapret mange kunder allerede for 8-10 år siden. Det var lønnsomt å velge elbil på grunn av goder som gratis parkering og fri kjøring i kollektivfeltene, og Tesla lokket i tillegg kjøpere av ny bil med gratis superlading.

Gratisladingen var ubegrenset og gjeldende for hele bilens levetid.

Fordelen var naturligvis populær, men noe Tesla til slutt gikk bort fra i 2017, da de uansett solgte nok biler.

Får med gratis lading

At den ubegrensede superladingen fulgte med ved kjøp av ny Tesla før 2017, gjør at det i dag er mange eldre Tesla Model S og X som lader helt gratis på Teslas ladestasjoner. Et lukrativt tilbud som gjør at mange av de tidligste eierne holder på bilene sine også den dag i dag.

I tillegg til at det er dyrt å bytte ut sin eldre Tesla med en ny Tesla, er nok gratisladingen en viktig grunn for mange til å vente med overgangen til nyere modell. Nå ønsker imidlertid Tesla å gjøre noe med den tankegangen.

Tesla har nå lansert en midlertidig kampanje som lar eierne av eldre Tesla-modeller ta med seg gratisladingen over til sin nye bil - så sant de kjøper en splitter ny Model Y, Model S eller Model X.

Vi har fått vår første kikk på Tesla Model 3. Her kan du se bilen både inn- og utvendig. Vis mer

Gjelder ut året

Interessant er det at Tesla tillater å overføre gratisladingen til Model Y, og ikke bare til de langt dyrere Model S og X. Det betyr at eiere av eldre Tesla-modeller kan få med seg ladefordelen uten å måtte punge ut millionen for ny bil.

Tesla Model Y er som kjent Norges soleklart mest solgte bil i 2023 og gikk også til topps på bestselgerlisten i 2022. Nylig satte Tesla opp prisen på norgesfavoritten, men den billigste utgaven er tilgjengelig fra 451.844 kroner.

Tesla Model Y er Norges soleklart mest populære elbil og har vært det i to strake år. Kanskje vil eiere av eldre Model X og Model S la seg friste til å kjøpe en ny Model Y nå som gratis lading kan videreføres. Foto: Steinar André Danielsen.
Tesla Model Y er Norges soleklart mest populære elbil og har vært det i to strake år. Kanskje vil eiere av eldre Model X og Model S la seg friste til å kjøpe en ny Model Y nå som gratis lading kan videreføres. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer

Tesla har sendt ut et skriv til eiere av eldre Tesla-modeller hvor det informeres om denne kampanjen. Elbil24 har fått tilgang til informasjonen.

- I en begrenset tidsperiode kan du nå bytte gratis ubegrensede Supercharging fra din nåværende bil til din nye Model S, Model X eller Model Y ved kjøp eller leasing – det kreves ikke innbytte. Bestill og ta levering av din nye Tesla innen utgangen av året for å være kvalifisert, opplyser Tesla i skrivet.

Tilbudet kan ikke kombineres med prisjusteringer, Refer & Earn-programmet, rentekampanjer eller andre salgsinsentiver.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.