Skademelding

NAF vil unngå ubehag: - Vi har lenge sett behovet

Ny tjeneste skal hjelpe deg om uhellet er ute.

Skademeldingen bør fylles ut på ulykkesstedet, og derfor har NAF prioritert mobile enheter i utviklingen av digitalt skademeldingsskjema. (Foto: NAF).
Skademeldingen bør fylles ut på ulykkesstedet, og derfor har NAF prioritert mobile enheter i utviklingen av digitalt skademeldingsskjema. (Foto: NAF). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Hvert år er over en halv million personbiler involvert i uhell og ulykker. Er uhellet først ute, bør du fylle ut et skademeldingsskjema og sende det til forsikringsselskapet ditt.

Situasjonen som oppstår etter et trafikkuhell er imidlertid gjerne ukjent for de fleste. Kanskje er man preget av hendelsen, stress og et hode som koker.

Noen glemmer helt at man skal fylle ut et skademeldingsskjema. Andre har det travelt og vil gjøre unna papirarbeidet senere.

Noen har kanskje skjemaet klart, men mangler penn.

For å gjøre hele prosessen lettere for deg, lanserer derfor NAF en digital løsning som gjør at du kan fylle ut skjemaet på telefon.

- Nå er det slutt på at penn- og papirløsning stopper deg fra å melde inn bilskader, sier produkteier Espen Andreassen i NAF.

- Mindre ubehag

Han er klar på at de ønsker å minimere stresset med utfylling av skademeldingsskjema.

Tiden hvor du måtte være påpasselig med å ha skademeldingsskjema og penn tilgjengelig i bilen, er endelig forbi. Den digitale løsningen kommer ikke et sekund for sent, skal vi tro NAF.

- Vi har lenge sett behovet for å digitalisere dagens penn- og papirløsning. Vårt ønske er å bidra til å redusere stress og ubehag, i en situasjon mange opplever som krevende, sier Andreassen.

Til Elbil24 forklarer han skjemaet gjør det mulig for de involverte partene å fylle ut hver sin del av skjemaet på hver sin telefon.

- Part A og part B kan stå overfor hverandre og fylle ut skjemaet på hver sin mobil. Tjenesten har en live update som gjør at man hele tiden kan se hva den andre fyller ut samtidig. Til slutt - før man signerer - leser man over hva den andre parten har fylt ut, sier Andreassen.

Enkel på mobil

Skademeldingen bør fylles ut på ulykkesstedet, og derfor har NAF prioritert mobile enheter i utviklingen av digitalt skademeldingsskjema.

- De fleste har med seg mobilen når de er ute og kjører. Denne løsningen skal være oversiktlig og enkel å fylle ut selv på en liten mobil, sier Andreassen.

Løsningen er integrert med Statens Vegvesens systemer og henter ut bildata fra registreringsnummeret.

Send videre til forsikringsselskapet

Når man er ferdig med informasjonen, kan partene signere med BankID for trygg identifisering.

- Digitalt skademeldingsskjema er enkelt å bruke, med gode forklaringer på alle feltene dere skal fylle ut. Mye informasjon lastes også inn automatisk når du oppgir registreringsnummeret på bilen og mobilnummeret ditt. Du slipper også å laste ned en egen app, alt er tilgjengelig gjennom nettleseren, forklarer Andreassen.

Når skjemaet er signert, vil man få tilsendt en mail med dokumentet Del A og en link til å laste ned dokumentet.

- I denne linken ligger alle vedleggene du trenger. Dette kan man da sende videre til forsikringsselskapet, sier Andreassen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.