Bompenger:

Nekter å gi opp: Vil fjerne bompenger i sommer

Frp ripper opp i gamle sår i budsjettinnspurten.

Frp vil fjerne bompenger på alle norske riksveier i perioden 1. juli til skolestart. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Frp vil fjerne bompenger på alle norske riksveier i perioden 1. juli til skolestart. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Tusenvis av nordmenn legger ut på norgesferie i sommer. Coronautbruddet gjør bilen til en viktig del av ferieplanene og bomstasjoner landet rundt kan vente seg solide inntekter de neste månedene.

Med mindre Frp får viljen sin.

For et par uker siden fortalte nestleder Sylvi Listhaug til VG at et av Fps viktigste krav i det reviderte nasjonalbudsjettet er å fjerne all bompengeinnkreving på riksveier i ferien - fra 1. juli til skolestat.

– Først og fremst fordi nordmenn i år i stor grad kommer til å feriere i Norge i år, på grunn av reiserestriksjonene som gjelder til de fleste andre land, sa Listhaug til avisen.

Midt i budsjettinnspurten med regjeringspartiene følger Frps nestleder nå opp med å trekke frem kravet om handling.

– Så er det klart at vei må på plass. Vi skal både ha asfaltlukt over det ganske land og sette i gang prosjekter som er mulig å bygge ut. Også bompenger er et spørsmål vi er særdeles opptatt av, sier Listhaug.

Store forskjeller

Elbil24 skrev nylig om hvor mye du kan spare på å velge ellbil i stedet for dieselbil når du skal passere flere av landets mange bomstasjoner.

Kjører du for eksempel tur/retur Oslo-Trondheim på E6 i sommer, vil bomstasjonene koste deg 11 kroner med elbil og 558 kroner med dieselbil.

Kutt i bompenger har hele veien vært et sentralt krav fra Frp, men bomfri sommer på riksveiene skal sitte langt inne for regjeringspartiene.

Tiltaket koster anslagsvis 300–500 millioner kroner. Frp vil ha en milliardsatsing på vei, og bompengekutt i en eller annen form inngår som en vesentlig del.

Regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF har foreløpig ikke klart å bli enige med Frp om revidert nasjonalbudsjett og nye coronatiltak i den såkalte fase 3. De to sakene forhandles parallelt.

De fire partiene brukte store deler av sommeren i fjor på å krangle om bompenger, en konflikt som skapte svært dårlig stemning mellom Frp og Venstre.

- Jobb å gjøre

Det var håp om å få på plass en avtale onsdag, men det skjedde ikke.

– Det er ikke noen tvil om at vi fortsatt har en jobb å gjøre, på begge sider av bordet. Men det går stadig fremover. Det må det gjøre, for vi er litt over tiden, sier Finanskomiteens leder Mudassar Kapur til NTB.

En eventuell avtale må behandles i Frps gruppemøte før den kan bankes. Det skal ikke ha vært noen konkret avtale på bordet før partiets gruppemøte, som startet onsdag klokken 14.

Utgangspunktet for forhandlingene er statsbudsjettet for 2020, som Frp-leder og daværende finansminister Siv Jensen la fram i fjor høst.

Men da coronaepidemien rammet Norge, måtte budsjettet bearbeides kraftig. Det ble i realiteten et «coronabudsjett», med kraftig oppjustert pengebruk.

To uker etter at forslaget til revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram 12. mai, la så regjeringen fram en ny tiltakspakke med en økonomisk ramme på 27 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.