Strømprisene

Nest dyreste strømuke så langt i år

Normalt skulle prisene begynt å gå nedover, men 2022 er ikke som andre år.

LAV FYLLINGSGRAD: Lite snø i fjellet skal være årsaken til at vannstanden er lavere enn normalt - og det påvirker strømprisene. Bildet er tatt ved Hammeren bru, broen over Skjærsjøelva ved utløpet i Maridalsvannet Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAV FYLLINGSGRAD: Lite snø i fjellet skal være årsaken til at vannstanden er lavere enn normalt - og det påvirker strømprisene. Bildet er tatt ved Hammeren bru, broen over Skjærsjøelva ved utløpet i Maridalsvannet Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24):

Strømprisene økte i store deler av Europa i forrige uke, og Sør-Norge var intet unntak. Fra Midt-Norge og nordover falt derimot prisen.

For de tre sørlige prisområdene endte ukesnittet for strømprisen på 1,99 kroner kilowattimen, en økning på 38 øre sammenlignet med uka før. Det er den nest høyeste ukeprisen så langt i år, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Dette skyldes blant annet prisøkninger på kontinentet – som igjen har sammenheng med Russlands invasjon av Ukraina og konsekvensene for prisene på kull, olje og gass. Norge produserte og eksporterte mer vannkraft enn uka før, til tross for at fyllingsgraden i vannmagasinene fortsatte å falle.

I de mer nordlige delene av Norge og Sverige gikk derimot prisene ned. I Midt-Norge endte ukesnittet på 27 øre kilowattimen, nærmest en halvering, mens i Nord-Norge var ukesnittet nesten uendret på 15 øre.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.