Pris på hurtiglading/lynlading:

Nesten alle har satt ned prisene

Men som sist er én aktør klart billigst.

BILLIGERE: Nesten alle ladeoperatørene har satt ned prisene siden vi sjekket dem for åtte uker siden. Foto: Shutterstock / NTB
BILLIGERE: Nesten alle ladeoperatørene har satt ned prisene siden vi sjekket dem for åtte uker siden. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Jevnlig tar Elbil24 tempen på hva det koster å lade bilen mens man er på farten. Det har gått åtte uker siden vi sjekket prisene sist, og nå som fellesferien gjør sitt inntog, er det nok mang en elbileier som får behov for å lade et annet sted enn hjemme.

Det har blitt billigere siden vi sjekket prisene i mai. Nesten samtlige av operatørene vi har sjekket prisen hos, har satt ned prisene på hurtig- og lynlading med alt fra 30 øre til rett over ei krone per kWh.

Det harmonerer også med strømprisene, som siden det skyhøye nivået i fjor høst har sunket betraktelig og praktisk talt stabilisert seg på et lavere nivå:

Fremdeles er det vesentlig dyrere å lade på farten enn å lade hjemme. Inkludert nettleie og fratrukket strømstøtte har prisene i Sør-Norge vært i størrelsesorden 1,50 kroner per kWh de siste månedene, og det er ikke priser du får når du lader ute.

Vi har for ordens skyld sett på prisene i Sør-Norge – noen operatører har en litt lavere pris nordover i landet siden strømprisene har vært vesentlig lavere der en god stund nå. Typisk avslag her er 30–50 øre.

Tesla billigst

Som i forrige runde er det på Teslas superchargere du lader billigst. Her opererer ikke Tesla med én pris for alle stasjonene rundtom i landet, så de varierer fra sted til sted. Vi bruker derfor gjennomsnittet av et utvalg stasjoner spredt rundtom i Sør-Norge som representative for Teslas priser; samtlige med mulighet for at andre bilmerker kan lade.

Her viser tallene at stasjonene vi har sett på i snitt koster deg 4,83 kroner per kWh om du har bil som ikke er Tesla, og så lite som 3,57 kroner om du har Tesla eller velger å kjøpe et Tesla-abonnement til 129 kroner måneden (ingen bindingstid). Dette er henholdsvis 59 og 45 øre rimeligere enn prisnivået i mai.

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

Merk at Tesla har en egen «rushtid»-pris som tidligere gjaldt fra klokka 16 til klokka 20, men som nå er flyttet til 18–22. Da ligger prisene 40–50 øre over dem som gjelder resten av døgnet.

Under ser du prisene per 6. juli. Du kan klikke på månedene for å skjule/vise dem.

Oppdatert 7. juli: Kople har i dag senket prisene til 7,29 kroner for lynlading. Vi har valgt ikke å oppdatere det i diagrammet under, siden vi hentet inn prisene dagen før, men da vet du det.

Eviny og Mer har kuttet mest

På de åtte ukene siden forrige prissjekk er det operatørene Eviny og Mer som har kuttet prisen mest – med henholdsvis 1 og 1,10 kroner.

Uno X har kjørt 6,50 som standard kWh-pris helt siden oppstarten, selv om stasjonen Maritim i Oslo koster 5,50 i skrivende stund. E.on har vi med for første gang i denne runden, selv om de har forholdsvis få ladepunkter å by på. Der er prisen til gjengjeld blant de aller mest attraktive.

Ionity tviholder fortsatt på 8,40 kroner per kWh og er dermed dyrest i denne runden. De relanserte nylig sitt «Passport-abonnement», som har blitt noe rimeligere og uten bindingstid, men som samtidig ikke gir like mye rabatt som tidligere.

Elbil24 Pro-medlemmer kan lese om dette abonnementet og andre ladepakker her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.