Trafikkulykker

Nesten halvparten av alle trafikkdrepte hadde én ting felles

Av 89 trafikkdrepte i fjor, droppet nesten halvparten å bruke bilbelte.

BILBELTE: Det tar bare noen sekunder å feste, likevel dropper mange å bruke bilbeltet når de kjører bil. Det kan få fatale følger. Foto: Dinside
BILBELTE: Det tar bare noen sekunder å feste, likevel dropper mange å bruke bilbeltet når de kjører bil. Det kan få fatale følger. Foto: Dinside Vis mer
Publisert

(Elbil24): Nesten halvparten av dem som mistet livet i bil i fjor, brukte ikke bilbelte, eller brukte beltet feil, viser nye tall fra politiet.

47 prosent av de 89 personene som døde i bilulykker i 2020, brukte ikke bilbelte, eller brukte beltet feil.

Fortsetter etter videoen

I løpet av det siste ni åra har dette vært tilfellet for 35 prosent av alle som døde i bil. Det kommer fram i politiets tilstandsanalyse for trafikksikkerhetsarbeid 2022.

Til P4 sier fungerende sjef for Utrykningspolitiet, Roar Skjelbred Larsen, at mange dødsulykker uten bilbelte skyldes rus.

– Det kan være personer som tidligere har vært i befatning med politiet og som ikke bryr seg om de blir tatt av politiet når de er ute og kjører, så skjer uhellet, sier Larsen til radiokanalen.

Prosentandelen for dem som bruker bilbelte, ligger på mellom 87 og 98 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.