Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler
(Elbil24): Fra hør har vi fått BYD Tang, Hongqi E-HS9 og NIO ES8. Vi snakker om store, elektriske SUV-er fra Kina, med klare ambisjoner om utfordre de etablerte premium-merkene som BMW og Audi.
Og nå får klubben et helt nytt medlem: Voyah Free.
Nok en gang er det snakk om en stor og kraftig premium-doning fra Kina, med en prislapp som ligger lavere enn tilsvarende spesifiserte biler fra tyske konkurrenter.
Og det er tegn på at nordmenns reservasjon mot ukjente merker er i ferd med å mykne opp. BYD har for eksempel registrert nærmere 2500 Tang i Norge på et års tid, og mer enn 1200 eksemplarer av den majestetiske Hongqi E-HS9 ruller nå rundt på norske veier.

Hvordan er kvaliteten på de kinesiske elbilene? Dette sier eierne selv
200 eksemplarer ankommet
Og nå er det altså Voyah sin tur,. Bilen ble lansert i juni, og Norge er det første markedet utenfor Kina der biler fra Voyah blir tilgjengelig. I Kina har Voyah Free rullet siden i fjor høst.
- Det er en milepæl for oss at det første partiet med biler nå er kommet til Norge og Europa. Det viser for alvor at Voyah nå er klare til å konkurrere i det mest modne av alle internasjonale bilmarkeder. Det er også en mulighet for oss til å vise resten av verden hvor langt vi er kommet med hensyn til elbilteknologi, design og produksjonsstandard, sier Lu Fang, administrerende direktør i Voyah.
- Nesten mulig å få bil på dagen
Den norske importøren Electric Way har sitt utspring fra bilkonsernet Sulland. De opplyser at de første bilene vil bli utlevert i god tid før den mye omtalte elbilmomsen slår inn - noe som sannsynligvis skjer fra årsskiftet.
- Bilene skal gjennom en rask software-oppdatering før de slippes ut på veien. Dette gjør vi fortløpende, så de de første solgte bilene leveres ut om et par uker, sier Carlsson. Deretter vil det nesten være mulig å få seg bilen på dagen, sier Lars Mabro Carlsson fra Electric Way.
Dette er Voyah Free
Voyah Free er altså en stor, elektrisk SUV som måler nesten fem meter i lengden, to meter i bredden og veier 2330 kilo. Motorene har en samlet ytelse på 483 hestekrefter, nok til å skyve doningen fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder.
Batteripakka er på 100 kWh, og det skal være nok til å gi bilen en rekkevidde på 500 kilometer. Maks ladeeffekt er 125 kW. Det er noe lavere enn de europeiske konkurrentene, men vi vet ikke noe om ladekurven før vi har fått testet den. Ifølge Electric Way tar det 40 minutter til 80 prosent kapasitet, ved optimale forhold.
Videre byr bilen på bagasjeplass på 560 liter + en frunk under panseret. Maks hengervekt er 1840 kilo, og Free kan også ta taklast på inntil 75 kilo.
Modellvarianten som tilbys i det norske markedet har drift på fire hjul, og er så å si fullutstyrt og koster 719.000 kroner. Vinterdekk og tilhengerfeste koster ekstra, det gjør også enkelte lakkfarger.
Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer så snart vi har fått testet bilen.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.