Lade elbil hjemme

Nettselskap: - Her gjør strømbruken et hopp

Dyr kraft gjør ikke bare at folk sparer på strømmen. Måten vi bruker strømmen på er også i endring, ifølge leverandøren BKK Nett.

KOSTER: Det har blitt dyrere for de fleste å bruke strøm. Det har fått folk til å endre strømvanene sine. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KOSTER: Det har blitt dyrere for de fleste å bruke strøm. Det har fått folk til å endre strømvanene sine. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Tidligere denne måneden kunne vi her på Elbil24 melde om at folk har blitt flinkere til å spare på strømmen. Gjennomsnittsforbruket i husholdningene har i år gått ned 20 prosent sammenlignet med 2021 i NO2 (Sør-Norge), som har vært det dyreste prisområdet i år.

Og nå viser det seg at folk sannsynligvis også er blitt mer bevisste på når på døgnet det er gunstig å bruke strøm, for eksempel på elbillading.

Gikk opp 16 prosent

På forespørsel fra Bergensavisen har BKK Nett sjekket forbruket de to siste helgene. Lørdag 17. september var strømmen betydelig billigere enn uken før – 2 kroner per kilowattime mot 3,47 kroner – og forbruket gikk opp med 16 prosent.

Mens snittforbruket var på 34,2 kilowattimer (kWh) 10. september, var det 39,8 kWh en uke senere.

Selskapets tall er basert på bruken til snaut 44.000 kunder – både private og bedrifter – koblet til fem transformatorstasjoner i Bergen.

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer

Flytter forbruket til når det er billigst

Fjordkraft selger strøm over hele landet og bekrefter at mange kunder flytter forbruk til timene i uken der strømprisen er lavest.

– Folk er opptatt av hvordan de kan spare penger på å tilpasse forbruket sitt etter prisvariasjonene, og av små og store strømsparetiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Jon Vaag Eikeland.

– Torsdag var det for eksempel greit å gjøre unna elbillading før pristoppen mellom klokken 7 og 9. I tillegg merker vi økt interesse for strømstyring, som smart lading av elbil, og solceller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.