Nio med budsjett-merke:

Nio med oppsiktsvekkende planer: Vil selge mye billigere elbiler

Og kundene skal stjeles fra Volkswagen.

I alle Nios biler sitter stemmeassistenten Nomi. Det er ikke kjent om Nomi blir å se i Nios planlagte budsjettelbiler. Nomi kan gjøre mye rart, men det er ikke alt hun forstår … Reporter: Steinar André Danielsen. Video: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ryktene har sirkulert i det siste: Stemmer det at elbilprodusenten Nio jobber med å lage markant billigere modeller - øremerket for Europa?

Svaret er ja. Nio-gründer William Li bekrefter overfor tyske Der Spiegel at de jobber med å lansere to nye bilmerker ved siden av Nio. Planen er at det ene nye bilmerket skal forsyne Europa - og da høyst trolig også Norge - med budsjettmodeller.

- I Europa er det stor etterspørsel etter små og kompakte elbiler. Vi vil lansere to nye bilmerker, hvorav det ene vil være spesifikt rettet mot det europeiske markedet med biler priset lavere enn 30.000 euro, sier Li til Der Spiegel.

Vil tukte Volkswagen

30.000 euro tilsvarer om lag 355.000 norske kroner. Så er det selvsagt for tidlig å si noe om nye biler fra Nio vil havne lavere eller høyere i pris i Norge. Dette har med valutakurs og avgifter å gjøre.

Det som derimot er sikkert, er at Nio har ambisjoner om å forsyne seg grovt av markedet. På spørsmål fra Der Spiegel om de ser for seg å konkurrere med volumleverandøren Volkswagen, er svaret som følger:

- Ja, hva prisen angår, så vi angriper Volkswagen mer enn før. Men fremfor alt tilbyr vi også et helt annet produkt til de etablerte produsentene i dette segmentet, sier Li.

Han viser til at Nio tilbyr batteribytte som alternativ til lading. Her ser du hvordan det fungerer i praksis:

Her ser du hvordan det fungerer når du ankommer en av Nios batteribyttestasjoner. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer

Batterileie

Nio har etablert seg med fire modeller i Norge i dag. Vi har testet samtlige og du kan lese mer om hvordan det gikk ved å trykke på ønsket modell her:

Den billigste Nio-modellen i Norge er Nio ET5. Den begynner på 426.000 kroner, men da har du ikke betalt for batteriet. Du kan velge mellom å betale 90.000 kroner for 75 kWh-batteri eller 160.000 kroner for 100 kWh-batteri. Alternativet er hva som gjør Nio spennende for mange:

Du kan droppe å kjøpe batteriet og heller leie dette for en månedspris på 1399 kroner (det minste batteriet) eller 1999 kroner (for det største batteriet).

Ny navn

Tolker vi Nio-sjef Li riktig, ser de for seg samme løsning for sin nye, billigere modeller.

Når disse høyst trolig kommer til Norge, er det imidlertid mye som tyder på at de ikke vil selges med Nio som navn. Som Li har vært inne på, vil de produsere nye bilmerker.

Billigbil-prosjektet omtales nå med navnet «Firefly». På spørsmål fra Der Spiegel om dette blir det endelige navnet, svarer Li:

- Dette er et kodenavn for prosjektet. Det endelige navnet er ennå ikke bestemt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.