Nissan: 23 nye elbiler innen 2030

Annonserte storsatsing på elbiler de neste årene.

FØRST UT: I 2022 kommer Ariya, den første av en rekke nye elbiler vi kan forvente fra Nissan de neste årene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FØRST UT: I 2022 kommer Ariya, den første av en rekke nye elbiler vi kan forvente fra Nissan de neste årene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Nissan vil bruke nær 160 milliarder kroner globalt for å utvikle elektriske kjøretøy i løpet av de neste fem årene. Dermed føyer selskapet seg inn i rekken av store bilprodusenter som heretter først og fremst vil fokusere på utvikling av biler med helelektrisk drivlinje.

På en pressekonferanse i Japan mandag kunngjorde bilprodusenten, som har en stor fabrikk i Sunderland i England, at de vil utvikle 23 nye elektriske modeller innen 2030.

Innen den tid har selskapet som mål at halvparten av den globale produksjonen skal bestå av elektriske kjøretøy og hybridmodeller.

Nissan-toppen Ashwani Gupta understreker viktigheten av Sunderland-anlegget for selskapets planer.

- Europa vil ta ledelsen når det gjelder elektrifisering over hele verden for Nissan. I Europa er Sunderland den som vil ta ledelsen mot elektrifisering, sa han på en pressekonferanse ifølge PA Media.

Han sa at fabrikken ikke bare var ledende innen produksjon av elektriske kjøretøy, men også batteriproduksjon. Selskapet vil nå utvide ideen rundt om i verden.

- Bedrifters rolle for å møte samfunnsbehov blir stadig sterkere. Med Nissan Ambition 2030 vil vi drive fram den nye tidsalderen med elektrifisering, fremme teknologier for å redusere karbonavtrykk og søke nye forretningsmuligheter, sa administrerende direktør Makoto Uchida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.