NYLANSERT:

Nissan har priset elbilen Ariya

Samtidig slipper de informasjon av de forskjellige pakkene.

I OSLO: Nissan Ariya er for tiden i Norge på en rundreise hos forhandlerene, i tillegg til et arrangement i Oslo for pressen. Foto: Fred Magne Skillebæk
I OSLO: Nissan Ariya er for tiden i Norge på en rundreise hos forhandlerene, i tillegg til et arrangement i Oslo for pressen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Nisssan åpner i dag forhåndssalget på Ariya, deres nye fullelektriske SUV. Dette er en bil de har svært store forventninger til, og går nå derfor også ut med en viktig detalj for potensielle kunder – prisene.

Ariya får en startpris på 409.900 kroner for den tohjulsdrevne utgaven, med det minste batteriet og enkleste utstyrsversjon.

Dyreste utgave har fått en prislapp på 575.900 kroner. Da har du det store batteriet, beste utstyrsversjon, og naturligvis firehjulsdrift.

Nissan har priset elbilen Ariya

Flere versjoner

Når vi først snakker om to batteriversjoner, så kan det minste, på 63 kWh, kun fås i kombinasjon med tohjulsdrift. Det store batteriet har et energilager på 87 kWh, og kan leveres med valgfri drivlinje, to- eller firehjulsdrift. Begge disse batterikapasitetene er netto anvendelig kapasitet.

Nissan har satt opp bilen med tre forskjellige utstyrsgrader å åvelge mellom:

  • Advance leveres kun på den tohjulsdrevne utgaven med lite batteri. Med dette batteriet får du heller ikke bilen i andre utstyrsversjoner, og Advance må dermed anses å være en lokkemodell.
  • Evolve er midterste utstyrsnivå, og kan kun fås i kombinasjon med det store batteriet, men valgfri to- eller firehjulsdrift.
  • Performance-utgaven kan, som navnet også tilsier, kun fås i sterkeste kombinasjon, som betyr firehjulsdrift og stort batteri.

I tillegg til det som er å finne standard på bilene er det stort sett bare metallik eller pearl lakk, hengerfeste og store hjul som kan legges til. På Performance er 20-toms hjul standard. De øvrige leveres på 19-tom standard.

Ladehastigheten på bilen med det minste batteriet er 7,4 kW, og befester i grunnen alibiet om at dette er en innstegsmodell som skal være rimelig. Alle andre utgaver har en ombordlader som støtter 22 kW for typisk hjemmelading (AC). På hurtog

På hurtiglading er det maksimalt 130 kW som gjelder for begge versjoner.

Nissan har priset elbilen Ariya

Gamle og nye suksesser

Nissan er glad i å trekke frem suksessen med Leaf, som det nå er solgt 210.000 eksemplarer av i Europa siden 2011. Av disse er rett oppunder 70.000 eksemplarer registrert i Norge, de fleste gjennom deres 53 forhandlere. Hvordan dette forhandlerapparatet blir seende ut i fremtiden gjenstår å se, for også Nissan forteller at de går inn i tider med en ny situasjon.

Og det er ikke bare måten å selge bil på som endrer seg, men også hvilke drivstoff kundene velger. For andelen registrerte elbiler var i august på hele 72 prosent.

På året totalt vil andelen elbiler antagelig ligge veldig nær 70 prosent – godt i rute til å nå Regjeringens mål om 100 prosent i 2025.

Det meste rundt Ariya er allerede kjent, og bilen leverer på de fleste områder med sin nye arkitektur. Den er bygget på alliansens felles CMF-EV plattform, den samme som blant annet elektriske Renault Megane E-Tech bygges på.

Nå virker det ikke som Renault og Nissan er helt enig om hvem av dem som er først ute, for begge forteller at de har den første bilen som produseres på denne plattformen.

Nissan Ariya er en typisk mellomklasse-SUV, og byr på mulighet for takboks, og til å trekke henger.

De tohjulsdrevne utgavene kan trekke opp til 750 kg, mens de firehjulsdrevne kan trekke opp til 1.500 kg.

DOBBELT: Når det doble gulveet fjernes, har du fortsatt igjen en kanal mellom hjulene som ikke kan fjernes. Foto: Fred Magne Skillebæk
DOBBELT: Når det doble gulveet fjernes, har du fortsatt igjen en kanal mellom hjulene som ikke kan fjernes. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

I bagasjerommet har du et 468 liter rom å fylle på de tohjulsdrevne utgavene, mens de firehjulsdrevne mister 53 liter til drivlinjen, og byr på 415 liter totalt. Det er ikke langt unna å være klassens minste, når vi sammenligner med de typiske konkurrentene. Bilen har et dobbelt bagasjeromsgulv, med to plater som er til å ta ut. Tar du ut disse platene, vil du ikke lenger få et flatt gulv, ikke engang frem til baksetene, for en teppebelagt kanal går tvers over bilens bredde mellom bakhjulene - også på den tohjulsdrevne bilen.

Det er heller ikke skiluke i bakseteryggen, så dersom du vil dra på skitur uten å legge ned en del av bakseteryggen må du unne deg et skistativ for taket.

De første bilene skal levers til kunder i løpet av sommeren 2022.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.