Ny autopilot-funksjon fra Tesla:

Norge først ute med ny Tesla-oppdatering

«Navigate on Autopilot» skal gis til norske eiere før resten av Europa.

NORGE FØRST: Som takk for støtten har Elon Musk bestemt at Navigate on Autopilot skal først til Norge. Illustrasjon: Tesla
NORGE FØRST: Som takk for støtten har Elon Musk bestemt at Navigate on Autopilot skal først til Norge. Illustrasjon: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Når en ny funksjon på Tesla autopilot lanseres, er det norske kunder som får den først i Europa.

For å takke for støtten fra norske eiere, har Elon Musk personlig bedt om at Norge skal bli det første europeiske landet som får den nye funksjonen «Navigate on Autopilot».

Aktiv assistansefunksjon

Navigate on Autopilot er en aktiv assistansefunksjon for Oppgradert Autopilot som, under sjåførens oppsyn, guider bilen fra motorveiens påkjøring til avkjøring.

Den vil foreslå og gjennomføre filskift, velge riktig fil basert på destinasjonen din, og legge bilen over i avkjøringsfilen når du skal ta av motorveien.

AKTIV FØRER: Navigate on Autopilot krever at føreren av bilen aktivt godkjenner en handling, ved hjelp av blinklyset. Foto: Timothy Artman
AKTIV FØRER: Navigate on Autopilot krever at føreren av bilen aktivt godkjenner en handling, ved hjelp av blinklyset. Foto: Timothy Artman Vis mer

Funksjonen har som mål å gjøre det enda lettere for sjåfører å styre bilen så optimalt som mulig fra A til B på motorveien.

Men den vil også gjøre deg bedre i trafikken. Dersom du kjører lenge i forbikjøringsfeltet, vil bilen foreslå at du bytter til høyrefilen, for å lette den øvrige trafikken.

Som med andre funksjoner i Autopilot, vil bilen kun foreslå en handling. Altså må føreren selv godta handlingen, ved å sette på blinklyset den aktuelle retningen.

– Anerkjennelse fra Musk

Alle biler produsert etter 19. oktober 2016 kommer med muligheten for å kjøpe autopilotpakken.

Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland sier de syns det er stas at Norge er først ut.

– Ja, selvfølgelig er det stas. Vi har mange kunder som er veldig glade i bilen sin og veldig interessert i ny teknologi, så da syns vi jo at det er gøy at våre kunder er først ute.

Helt først er vi imidlertid ikke, USA og Canada har allerede fått oppdateringen, og tilbakemeldingen så langt har vært positiv.

ANERKJENNELSE: Komminkasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold-Roland sier Musk setter pris på det norske engasjementet. Foto: Henrik Skolt / NTB Scanpix
ANERKJENNELSE: Komminkasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold-Roland sier Musk setter pris på det norske engasjementet. Foto: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer

Det at Musk personlig har bedt om at funksjonen skal rulles ut til norske kunder før resten av Europa, sier litt om forholdet Tesla-sjefen har til det norske markedet, sier Roland.

– Det er jo en anerkjennelse av at Norge er et viktig land for Tesla. Det sier også at Elon Musk følger med på hva som skjer her, og at han setter pris på engasjementet til de norske eierne.

Kommer snart

Kommunikasjonssjefen vil ikke si et eksakt tidspunkt for når oppdateringen kommer. Funksjonen må nemlig gjennom valideringer og godkjenninger før den kommer ut til kundene.

Etter validering og nødvendige godkjenninger, vil kunder som har kjøpt Oppgradert Autopilot etter hvert motta Navigate on Autopilot som en trådløs programvareoppdatering til bilen sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.