Elektrisk MINI Cooper SE:

Norske kunder først i køen

Reservasjonslisten er åpnet, og ventetiden har startet.

EL-MINI: Til høsten går MINI's helelektriske Cooper i produksjon. Men det kan forhåndsreserveres allerede nå. Foto: MINI
EL-MINI: Til høsten går MINI's helelektriske Cooper i produksjon. Men det kan forhåndsreserveres allerede nå. Foto: MINI Vis mer
Publisert

(Elbil24):

MINI er klar for produksjonsstart av sin første helelektriske Cooper.

Allerede nå kan norske kunder, som noen av de første i verden, forhåndsreservere bilen.

Helelektrisk MINI

For 2 år siden kom MINIs Plug-in hybrid Countryman SE.

Nå er det den helelektriske versjonen som står for tur.

Bilen ble første gang vist under den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i 2017. Den gang som konseptbil under navnet MINI Electric Concept.

Nå har bilen fått sitt endelige navn, MINI Cooper SE.

Ifølge produsenten går prototypen nå gjennom de siste testprogrammene før bilen skal serieproduseres fra november 2019 på MINI-fabrikken i Oxford, England.

Reserveres mot depositum

Når forhåndsreservasjon av MINI Cooper SE nå åpner, er det mot et depositum på 10 000 kroner.

Disse pengene bakes inn i den endelige salgssummen, eller betales tilbake til kunde dersom man skulle ombestemt seg, skriver produsenten i en pressemelding.

Ifølge MINI skal alle MINI-forhandlerne i Norge er være tilgjengelige for kunder som ønsker litt ekstra hjelp med reservasjonen.

Lite informasjon

Foreløpig finnes det ingen offisiell informasjon om verken rekkevidde eller batteristørrelse, men det britiske nettstedet Autocar har testkjørt en tidlig utgave av bilen.

De antyder at bilens batteri kan sammenliknes med moderselskapet BMW sin i3. Det kan imidlertid virke som Cooper SE får noe mindre celler, med 92Ah mot i3 sine 94Ah.

Ifølge Autocar vil bilen kunne gjøre 0 - 100 kilometer på seks til syv sekunder, og vil få en toppfart på drøye 150 km/t.

Rekkevidden vil ifølge nettstedet være 256 kilometer.

Vi skal heller ikke se bort fra at den elektriske Mini får tilsvarende app-system som BMW i3 har. Det betyr fjernstyring av de viktigste funksjonene.

Den endelige prisen er ikke kjent, men MINI sier mer informasjon vil bli tilgjengelig nærmere produksjonsstart i november.

3-dørs versjon

MINI Cooper SE skal ha den klassiske designen til MINI's 3-dørs versjon. Som sine fossil- og hybrid-brødre, har Mini forsøkt å gi den en morsom go-kart-følelse.

Lanseringen av den første helelektriske MINI-en er et viktig steg for utviklingen av MINI i de nordiske landene, sier Anders Brocknäs, ansvarlig for MINI i de nordiske landene i en pressemelding.

– Folk endrer seg, og det samme gjør vi. Det siste året har vi gjort det betydelig enklere å velge MINI-en som passer våre kunder best, ved å spisse modellutvalget med bare bensin-, ladbar hybrid- og snart også en helelektrisk MINI-modell.

Skulle noen være utålmodig, så er den nå altså klar til forhåndsreservasjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.