Ford Mustang Mach-E:

Norske kunder rammes av feil: Bilene vil kreve oppdatering

Utleveringene er stanset i USA. i Norge har over 8.000 nordmenn kjøpt Ford Mustang Mach-E.

Ford Mustang Mach-E har på kort tid blitt blant Norges mest populære elbiler. En feil gjør at mange nordmenn nå må oppdatere bilene sine. Foto: Ford
Ford Mustang Mach-E har på kort tid blitt blant Norges mest populære elbiler. En feil gjør at mange nordmenn nå må oppdatere bilene sine. Foto: Ford Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Onsdag skrev Elbil24 om at Ford i USA har bedt alle sine forhandlere om å ikke levere ut flere modeller av Ford Mustang Mach-E.

Årsaken er at det store høyspenningsbatteriets tilkoblinger kan overopphetes, og resultere i en uforutsett stans når bilen er i bruk.

Totalt skal det være produsert rundt 100.000 eksemplarer av den elektriske Mustangen på fabrikken i Mexico. I overkant av 8.000 biler så langt har funnet veien til Norge.

Norske kunder vil få beskjed

Onsdag var det foreløpig usikkert om norske kunder vil rammes, men nå kan Elbil24 fortelle at Mustang-eiere her til lands vil få beskjed om at bilen må oppgraderes.

Hvor mange kunder det gjelder, er ikke kjent.

- Ford vil sende en OTA (Over-The-Air)-softwareoppdatering til berørte biler innen kort tid - og om kort tid vil også forhandlerne ha tilgjengelig ny software for oppdatering hos forhandler, sier presseansvarlig Anne Sønsteby i Ford Motor Norge til Elbil24.

- Ikke kjent med ulykker

Feilen på Mustang skal gjelde alle biler produsert mellom mai 2021 og 24. mai i år. Sønsteby forsikrer norske kunder om at de kan fortsette å bruke bilene sine som før, selv om de frykter å være rammet av feilen.

Oppfordringen er å benytte bilen som tidligere i påvente av oppdateringen.

- I mellomtiden kan kunden fortsette å kjøre sin bil. Ford er ikke kjent med noen tilfeller av ulykker eller skader som følge av dette, sier Sønsteby.

Det gikk hardt for seg da Ford Mustang Mach-E ble utsatt for elgtest. Teknikens Värld er lite imponert. Video: Patrik Lindgren/Teknikens Värld Vis mer

«Stopp trygt nå»

Om din bil er rammet og du skulle oppleve at det store høyspenningsbatteriets tilkoblinger overopphetes, vil du få tydelige signal av bilen.

- I sjeldne tilfeller - om dette skulle skje under kjøring - vil en varsellampe for feil i drivverket begynne å lyse, meldingen «Stopp trygt nå» vil vises i instrumentpanelet og kjøretøyet vil tape drivkraft, forklarer Sønsteby.

- Hvilken skade kan det gjøre?

- Kjøretøyet vil stoppe helt opp, men alle 12V-systemer inkludert servobremser og styring vil forbli funksjonelle. Ved neste oppstart/kjøresyklus vil bilen ikke la seg starte, svarer presseansvarlig i Ford Motor Norge.

Ny bil

Har du bestilt en Ford Mustang Mach-E, men venter på å få bilen levert, kan du glede deg over at bilen ikke vil bli utlevert før den nye oppdateringen er gjennomført.

Ulempen er at du muligens må vente lenger på bilen.

- Salget av Mustang Mach-E er ikke stoppet, men biler som ikke er utlevert til kunde, må få installert ny software før bilen kan utleveres, sier Sønsteby.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.