Mercedes-Benz EQE SUV:

Ny el-SUV som skreddersydd for Norge

Mercedes-Benz teaser med bilder av sin neste el—SUV, og den er ikke langt unna.

SLEKTSKAP: Vi kjenner igjen en nyere Mercedes elbil når vi ser den, for slektskapet til de siste modellene er påtagende. Foto: MB
SLEKTSKAP: Vi kjenner igjen en nyere Mercedes elbil når vi ser den, for slektskapet til de siste modellene er påtagende. Foto: MB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mercedes-Benz har nylig lansert to elbiler som har gjort seg svært bemerket, EQS og EQE. Begge bilene har foreløpig kommet i sedan-utgave, mens vi allerede har vært å sett den kommende EQS i SUV-versjon.

Nå har selskapet også frigitt noen bilder til fristelse av den enste bilen, EQE SUV.

Dette er definitivt en bil som vil passe det norske markedet godt, og den vil gå rett i strupen på en annen storselger i premiumdelen av SUV-segmentet, BMW iX. For EQS – både som sedan og SUV - er og blir en bil som befinner seg på øverste hylle, altså for de mest bemidlede bilkjøperne. EQE treffer langt flere, og den vil helt klart bli enda mer aktuell i SUV-utgave enn som sedan.

Mercedes-Benz EQE SUV. Foto: Mercedes-Benz

SUV, ikke stasjonsvogn

Foreløpig er det kun interiørbilder som vises frem, men om ikke lenge får vi også se resten av bilen. Vi forventer ingen store overraskelser, for EQE SUV vil bli det samme for EQE som EQS SUV er for EQS. Her kan du bli med på en gjennomgang av den sammen med Elbil24:

Vi må derfor ta høyde for at den blir en oppblåst (ikke negativt ment) utgave av EQE, som også blir rundt i formen på samme måte som EQS SUV er blitt.

Mens EQS SUV også kan leveres som 7-seter, regner vi ikke med at dette blir tilfellet for EQE SUV.

I Norge har de fossile utgavene av E-klasse stort sett blitt solgt som stasjonsvogn. Det har lenge vært trenden i Norge, men de senere årene har trenden endret seg mer mot SUV. Dette har Mercedes tatt hensyn til, og lanserer derfor EQE som sedan og SUV, men ingen stasjonsvogn. Det samme er tilfellet for EQS.

Ettersom elbiler foreløpig har vært moms- og avgiftsfritt, så har importøren fokusert på AMG-utgaven av EQE. Det vil om litt komme en rimeligere og enklere modell, som også har firehjulsdrift, men den er foreløpig ikke på plass.

Innen EQE SUV kommer på markedet, er det etter alt å dømme innført moms på alt over 500.000 i pris. Dette vil gjøre utslag for den kommende EQS SUV også, og det kan i så måte hende at enklere modeller vil være tidligere ute for denne enn for EQE sedan.

Familiært

Foreløpig teaser altså Mercedes oss med bilder av interiøret, spesielt førerplassen. Her har Mercedes benyttet sitt typiske Hyperscreen, der tre skjermer er lagt i bredden bak en glassplate i full bredde.

Vi kjenner det igjen fra de eksisterende EQE og EQS-modellene, men noen kan mene det blir litt voldsomt. Disse kan berolige seg med at bilen også vil komme uten denne løsningen, med en mer moderat og tradisjonell løsning.

Men Mercedes-Benz tar fortsatt sikte på å levere premium fra øverste hylle, også når det gjelder den elektriske drivlinjen og dens effektivitet.

Når det gjelder det praktiske har vi foreløpig ingen tall å dele med tanke på bagasjerom og annet, men det meldes at den skal være blant de største i sin klasse, uten av vi kjenner detaljene rundt dette.

Elbil24 får som sagt se bilen om ikke alt for lenge, og 16. oktober skal EQE SUV vises i full offentlighet. Neste år er den på plass i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.