Tesla Model 3:

Ny elbil skaper mange spørsmål

Å legge om til elbil kan skape usikkerhet - mest på grunn av uvitenhet. Her kan du finne noen av svarene dersom du er blant de som har fått deg ny Model 3.

Gigantrekord: Med over 11.000 nye elbilkunder på en og samme måned, vil mange få spørsmål de ønsker svar på. Foto: Tesla
Gigantrekord: Med over 11.000 nye elbilkunder på en og samme måned, vil mange få spørsmål de ønsker svar på. Foto: TeslaVis mer

Denne artikkelen er finansiert av Elbil24 PRO-medlemmer.

(Elbil24):

Elbil24 har allerede møtte nye eiere av Model 3 i «havsnød», for over 11.000 kunder har fått seg ny elbil den siste måneden. Av disse har rundt 6.000 kunder hentet ut en ny Model 3. Mange av disse har aldri eid en elbil før.

Med dette dukker det gjerne opp en liste med spørsmål.

Når, hva, hvordan, og så videre. De fleste spørsmål er som regel linket opp mot lading og rekkevidde. Andre til bruk og funksjoner.

De beste svarene får man som vanlig dersom man spør noen med erfaring.

En av utfordringene

Tesla har frem til Model 3 hatt sitt eget ladenettverk, Superladerne. Disse har fungert ypperlig for både Tesla Model S og Model X, mens man på de øvrige hurtigladerne har måttet bruke et adapter for å få ladet.

Dette har ikke vært en optimal løsning, noe Tesla har tatt inn over seg.

Med Model 3 har de derfor tilpasset seg det øvrige europeiske markedet ved å endre ladestandarden til CCS, som de fleste andre bilprodusentene også bruker. Samtidig har Tesla startet ombyggingen av sitt eget ladenettverk, slik at man også skal få ladet de mange Model 3 på disse Superladerne.

Men det er fortsatt ting du må og bør huske på. Tesla Owners Club Norway er den største merkeklubben for Tesla i Norge, og har laget et eget oppsett som veileder deg gjennom de første utfordringene med tanke på lading.

Du finner den her, og vi anbefaler nye eiere av Model 3 å lese den, rett og slett for å unngå utfordringene før de oppstår.

Til de mange nye eierne av Model 3 er det bare en ting som gjenstår å si: Gratulerer med ny bil.