Izera

Ny elbil til «folkepris» - og den er europeisk!

Får designhjelp fra Pininfarina - og skal få prislapp som «passer alle».

MELLOMSTOR SUV: Dette skal være første bil ut fra Izera, en mellomstor SUV med rekkevidde på rundt 40 mil. Foto: ElectroMobility Poland
MELLOMSTOR SUV: Dette skal være første bil ut fra Izera, en mellomstor SUV med rekkevidde på rundt 40 mil. Foto: ElectroMobility Poland Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Elbil-alderen har åpnet for helt nye aktører enn de tradisjonelle traverne i bilindustrien. Se bare hva som har kommet fra Kina de siste par årene, samt Sony, Huawei og Xiaomi - alle store teknologibedrifter som ønsker sin del av elbil-pakka.

Og så må vi heller ikke glemme at verdens viktigste bilprodusent i 2023, var knapt en bøtteknott for bare ti år siden.

Nytt, europeisk bilmerke

Stadig dukker det opp nye merkevarer på elbilfronten, og siste tilskudd er Izera. Bak bilmerket står ElectroMobility Poland, og da har du sikkert gjettet at elbilen er polsk.

Polen er kanskje ikke et land man tenker på når det kommer til bilproduksjon, men landet har en viss tradisjon - selv om det begynner å bli en stund siden FSO Polonez og Polski Fiat rullet rundt på veiene. Ja, til og med i Norge var det et visst salg av disse bilene for 40-50 år siden.

Izera er imidlertid noe helt annet - men også dette skal være et «folkemerke» lover ElectroMobility. Vi snakker altså om biler som byr på det viktigste man trenger, OK rekkevidde og til en grei pris.

Fortsetter etter videoen

Cupra Tavascan bygger på samme plattform som VW ID.4 og Skoda Enyaq, men blir et sprekere alternativ. Video: Cupra Vis mer

Blir Volvo-slektning

Nå starter heller ikke denne produsenten med blanke ark. Bilene skal utvikles i samarbeid med ikke ukjente Geely, som blant annet står bak Volvo og Polestar. Bilen skal bygges på SEA-arkitekturen, som den deler med blant annet Smart #1, Lotus og Zeekr, skriver Bilnorge.

Motivasjonen fra Geely skal være at de ønsker å ta en posisjon i det sentraleuropeiske bilmarkedet, for også her blir elektrifiseringen svært viktig i årene som kommer. I så måte er et samarbeid med polakkene kjærkomment. Men bilene skal produseres i Polen under ElectroMobilitys vinger, og blir dermed å regne som polske biler.

Først ut er en SUV, men også en hatchback og stasjonsvogn er på planen. SUV-en er ventet lansert i 2024, men foreløpig er det svært lite informasjon å hente - annet enn at bilen skal ha en rekkevidde på rundt 400 kilometer mellom hver fullading.

Her ser du bilder av SUV-en og hatchback-en:

Foto: Electromobility Poland

Designen (eksteriør og interiør) har de fått hjelp til av blant andre Pininfarina. Vi synes ikke bilene ser ille ut i det hele tatt, så det blir spennende å følge Izera videre. Elbil24 kommer naturligvis med mer informasjon så snart vi har den.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.