Skoda Enyaq Coupé iV

Ny, elektrisk Skoda straks klar - vi har allerede testet den

Den tsjekkiske bilprodusenten har nettopp lagt ut en video som avslører litt, men vi vet allerede mye om bilen. Allerede i september testet vi en kamuflert utgave.

Publisert

(Elbil24): Volvo har gjort det, Volkswagen har gjort det, Audi har gjort det, og på nyåret gjør også Skoda det. Vi snakker om å lage en coupé-versjon av en populær, eksisterene elektrisk SUV; i Skodas tilfelle dreier det seg om Enyaq iV - som nå blir til Enyaq Coupé iV.

Populær familiebil

Enyaq iV har allerede vært på markedet et halvt års tid i vanlig SUV-utforming, og har rukket å bli en meget populær bil i Norge. Så langt i år er den registrert i 5690 eksemplarer, som plasserer den på sjuendeplass på topplisten her til lands.

Bilen er som kjent laget på VW-konsernets felles plattform for elbiler, MEB-plattformen. Skoda Enyaq har derfor en nær slektning i både VW ID.4 og Audi Q4 e-tron, som har fått coupé-versjoner som heter ID.5 og Q4 e-tron Sportback.

For øyeblikket er det lang leveringstid på Enyaq iV, blant annet på grunn av mangel på komponenter i markedet - et problem som de aller fleste bilprodusenter er godt kjent med for tiden.

Verdenspremiere neste måned

Det stopper derimot ikke Skoda fra å lansere coupé-utgaven, som får verdenspremiere 31. januar. I forkant har Skoda allerede nå lagt ut en teaser i form av en video, som viser noen av linjene (se øverst).

Produsenten framhever blant annet at bilen har svært lav luftmotstand (koeffisient på 0,234), noe som skal bidra til forbedret rekkevidde.

Det er imidlertid grunn til å tro at designen ikke kommer til å avvike særlig mye fra konseptbilen Vision IV, noe selskapet også bekrefter i en pressemelding. Den bilen fikk Elbil24 se allerede i 2019, og i videoen under får du alle detaljene.

Artikkelen fortsetter under videoen

Bli med på vår prøvekjøring av Skoda Vision iV - konseptbilen fra 2019. Video: Elbil24 Vis mer

- Mange lot seg bergta av coupé-designet på konseptbilen, og det designet kommer nå til markedet i den produksjonsklare elbilen vi lanserer rett over nyttår, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge i Harald A. Møller AS.

Spesifikasjonsmessig er det ventet at det meste ellers vil være likt med SUV-utgaven.

Vi har testet

Elbil24 var blant de aller første i verden som fikk prøvekjøre en kamuflert men ellers produksjonsklar versjon av Coupé iV, og det skjedde allerede i september. Du finner alle detaljene i saken under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.