Førerkort:

Ny førerkort-løsning kan hjelpe 30.000 nordmenn

Den nye løsningen skal gjøre det enklere for alle parter.

Statens vegvesen håper at den digitale løsningen vil gjøre hverdagen enklere for 25.000-30.000 nordmenn. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Statens vegvesen håper at den digitale løsningen vil gjøre hverdagen enklere for 25.000-30.000 nordmenn. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Årlig mottar Statens vegvesen mellom 25.000 og 30.000 synsattester på papir knyttet til førerprøver og førerkort.

Nå lanseres en digital synsattest som forhåpentligvis vil gi en enklere hverdag for kunder, optikere, øyeleger og Statens vegvesen.

- Tidligere måtte synsattesten leveres på trafikkstasjonen. Nå kan alle landets optikere og øyeleger levere digitale synsattester fra pc eller smarttelefon til Statens vegvesen, sier divisjonsdirektør Bodil Rønning Dreyer i en pressemelding.

- Den nye løsningen vil gjøre det enklere for aller parter, forsikrer Dreyer.

  • Vet du egentlig hvor mange prikker du har på førerkortet? Sjekk her!

Slik fungerer det

Den digitale løsningen ble gjort tilgjengelig 18. januar. Løsningen krever sikker pålogging.

Påloggingen gjennomføres med bankID, som igjen sjekkes mot HPR-registeret for autorisasjon til å kunne benytte tjenesten.

Her kan du sjekke ut tjenesten.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

I denne videoen sjekker vi avviket på speedometeret i vår bil – det kan du enkelt gjøre med din også. Video: Pål Joakim Pollen / Elbil24 Vis mer

Fornøyde optikere

I arbeidet med å lansere den digitale tjenesten, har flere optikere fått være prøvekaniner.

- Vi har hatt et vellykket pilotprosjekt de to første ukene i januar og har fått positive tilbakemeldinger fra syv fornøyde optikere. To av disse er optiker Nina Seljeseth i Specsavers i Skien og optiker Thor Magne Seland i Seland Optikk, Stavanger.

- Begge melder om et velfungerende system og store tidsbesparelser sammenlignet med papirversjonen, sier Dreyer.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.