Mini Electric:

Ny generasjon Mini Electric på vei

Og det er virkelig overraskelser i vente.

UTVILSOMT: ...en Mini, selv med kamuflasjedekor.
UTVILSOMT: ...en Mini, selv med kamuflasjedekor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Det finnes ikke et bilmerke eller en modell det ikke finnes entusiaster av. Skulle du være av typen med et bankende hjerte for Mini, burde du tilbragt deler av vinteren i Arjeplog, langt nord i Sverige.

Der har Mini brukt siste del av vinteren til å teste ut sin femte modellgenerasjon, og den blir naturligvis fullelektrisk.

Mini melder at den blir tro konseptet, og versjonen som vises er fortsatt en tredørs utgave – som den nåværende – og i samme format som tidligere. Det betyr at du får en urban gateracer som best egner seg til den daglige matpakkekjøringen, og litt til.

Elbil24 var faktisk i Florida og testet bilen som nå har vært på markedet en stund, en by der denne type biler passer perfekt inn. Der foregår mestparten av turene innenfor storbyens grenser, og legges sjelden eller aldri ut på en langtur.

Slik så det ut da:

NYHET: Nye MINI Electric er laget av en premiumprodusent, noe man merker når man setter seg bak rattet. Vis mer

I Norge blir derfor markedet litt smalere, for her skal man til fjells med jevne mellomrom, og kanskje en tur på hytta langs sørlandskysten om sommeren. Vi har et annet bruksmønster, noe som gjør at mange overser Mini’ens mange gode kvaliteter. For selv utgaven som nå er på markedet er en særdeles morsom tass å ratte rundt i.

Gode nyheter

Men Mini har gode nyheter å melde, for neste generasjon elektriske Mini kommer også som Countryman. Som dagens Countryman er dette en større bil, med fem dører og en slags SUV-innpakking.

Det ligger ingen hemmeligheter i at denne vil lene seg til en annen nykommer fra BMW-gruppen, den kommende iX1.

Hvorvidt disse blir å få med firehjulsdrift har vi foreløpig ingen informasjon om. BMW leverer som kjent ikke firehjulsdrift på iX3, som er laget på samme plattform som bilene med forbrenningsmotorer. Det vil etter alt å dømme iX1 og Countryman være også, og ryktene forteller at bilen skal dele drivlinje med nettopp dagens iX3.

Så får vi håpe BMW utvikler dette videre til en iX1 xDrive – som betyr firehjulsdrift – og at Mini adopterer samme system i den nye Countryman. Og som om ikke dette var nok vil Mini også vise en ny og ukjent crossover-modell i løpet av året.

Når det gjelder 3-dørs utgaven av Mini, så spiller denne på nettopp entusiasmen rundt Mini som både merke og produkt, og vi har liten tro på at denne kommer med firehjulsdrift, i hvert fall ikke til å begynne med.

Men hva om Mini har tenkt å lage «John Cooper Works» utgaver av denne også? Da må de antagelig ty til firehjulsdrift for å få de kreftene og det grepet som skal til, så vi kan jo håpe. Og bare så det er sagt, sistnevnte settes i høyeste grad på kontoen for spekulasjoner og drømmer, men det jo slikt som av og til blir en realitet.

Elbil24 kommer naturligvis tilbake med mer informasjon så snart det er mer å melde.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.