Australsk rangering:

Ny kåring: Her er norske bilførere i toppen

Kun to ikke-europeiske land kommer med på topp 20-lista.

Foto: Velimatti Hankonen
Foto: Velimatti Hankonen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Norge kommer veldig godt ut av en kåring gjennomført av australske Compare the Market. Magasinet har lagt tallmateriale fra 50 land til grunn for å kåre «verdens beste bilførere».

Her ender Norge på en sterk 3.- plass - kun slått av vinneren Japan og Nederland på 2.- plass.

Det må sies at det ikke er det sjåfør-tekniske som danner grunnlaget for rangeringen. I stedet har Compare the Market sett nærmere på faktorer som trafikkregler og trafikksikkerhet.

Lave dødstall og miljøvennlige biler

Norge scorer høyt blant annet fordi vi har lave dødstall i trafikken og fordi vi har en lav promillegrense. Sistnevnte er som kjent med på å forebygge dødsfall i trafikken.

I tillegg kaster nordmenn ifølge kåringen bort lite tid til pendling sammenliknet med andre land.

Norge er langt fremme når det kommer til utslippsfrie biler. Godt over en halv million biler er utslippsfrie her til lands og målet er at alle nye biler som selges i 2025 skal være nettopp utslippsfrie. Ifølge Compare The Market har Norge lave CO2-tall, noe som vektes i kåringen.

I denne videoen sjekker vi avviket på speedometeret i vår bil – det kan du enkelt gjøre med din også. Video: Pål Joakim Pollen / Elbil24 Vis mer

Japan til topps

Ingen land kan måle seg med Japan i denne kåringen. Japan scorer høyt på mye av det samme som Norge, men har til gjengjeld bedre veistandard.

Så skal det sies at veistandard-tallene som er brukt i kåringen er innrapportert til World Economic Forum av hvert enkelt lands politikere, skriver Motor - som omtalte saken først i Norge.

Sånn sett er det vanskelig å si hvor stor forskjellen egentlig er, men nordmenn er jo gjerne kjent for å klage på veikvaliteten.

Totalt 50 land er med i kåringen. Thailand kommer dårligst ut, rett bak Peru, Lebanon og India. USA er faktisk helt nede på 44.- plass, og i tillegg til Japan er det kun Singapore av ikke-europeiske land som kaprer en plass på topp 20-lista.

Sverige og Danmark ender på henholdsvis 5.- og 18.- plass i kåringen. Se hele listen her.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.