Ny Kia EV6 blir 50.000 kroner billigere

Kommer med nytt utstyrsnivå og mindre batteripakke.

ACTIVE: Med det nye utstyrsnivået kan du få Kia EV6 til betraktelig lavere pris. Foto: Kia
ACTIVE: Med det nye utstyrsnivået kan du få Kia EV6 til betraktelig lavere pris. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Bilen har ennå ikke kommet til landet, men nå melder Kia at de introduserer en ny og rimeligere utgave av crossover/SUV-en EV6. Fram til nå har det vært kjent at elbilen kommer i tre utgaver, hvorav to av dem, Exclusive og GT Line, er ventet til landet i fjerde kvartal. GT er ventet på nyåret.

Felles for alle tre er at de kommer med en batteripakke på 77,4 kWh og temmelig høyt utstyrsnivå ved leveranse.

Kan leveres med mindre batteri

Nå introduseres Active, en utgave med et noe enklere utstyrsnivå, som også blir tilgjengelig med en mindre batteripakke på 58 kWh netto. Active med bakhjulstrekk og 58 kWh-batteri blir å regne som innstegsmodell, og prisen på denne er satt til 419.900 kroner.

Rekkevidden er oppgitt til 394 kilometer med bakhjulstrekk og 371 kilometer med firehjulstrekk.

Active fås også med firehjulstrekk og samme batteripakke. Da er prisen 439.900 kroner. Velger du Active med det store batteriet på 77,4 kWh, blir prisene henholdsvis 439.900 kroner med bakhjulsdrift, og 469.900 kroner med firehjulstrekk.

50.000 kroner rimeligere

Fra før har man kunnet velge Exclusive med bakhjulstrekk, fra 469.900 kroner, altså 50.000 kroner billigere enn Active med det minste batteriet. GT-line med firehjulstrekk koster fra 529.900 kroner, mens topputgaven GT, som blant annet kan by på 585 hestekrefter, koster fra 599.900 kroner.

Kia understreker at selv om Active er enkleste utstyrsnivå, leveres bilen godt utstyrt, med blant annet vegansk skinn, oppvarmet ratt, oppvarmet for- og bakseter, samt 12 måneders Ionity-abonnement, OTA-oppdateringer og 7 års fri bruk av Kia UVO Connect.

Bilen kan også utstyres med hengerfeste, og kan dra vekt på inntil 1600 kilo.

Elbil24 kommer tilbake til flere prøvekjøringer og tester av EV6 senere i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.