Nybilregistreringer juli 2022

Ny Kina-rekord i juli

Aldri før har kinesiske biler tatt et større jafs av totalmarkedet enn i juli. Det er det flere årsaker til.

STOR FAMILIE-SUV: Kinesiske BYD Tang havnet på sjetteplass på registreringslistene i juli, men en annen kinesisk modell havnet enda lengre opp på lista. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STOR FAMILIE-SUV: Kinesiske BYD Tang havnet på sjetteplass på registreringslistene i juli, men en annen kinesisk modell havnet enda lengre opp på lista. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Mens Skoda og Volkswagen toppet lista over nyregistrerte biler i juli, med modellene Enyaq og ID.4, var det kanskje mest oppsiktsvekkende at kinesiske bilmerker stod for hele 11 prosent av totalen. Det skriver bransjenettstedet Bilbransje24.

De siste par årene har det kommet en rekke nye bilmerker fra Kina til Norge, og vi har etter hvert blitt vant til å se modeller fra Nio, Maxus, BYD, Hongqi, MG og Xpeng på norske veier. I tillegg vet vi at flere nye merker skal være like rundt hjørnet, som Voyah, Geely og Ora Cat.

Klar MG-ledelse

Noen braksuksess er det imidlertid kun MG som kan sies å være i nærheten av så langt, takket være modellen ZS EV, som har blitt registrert i godt over 7000 eksemplarer i Norge.

Og det er MG, sammen med BYD, som tok de største stykkene av den kinesiske kaka i juli, som riktig nok var en måned med relativt få nybilregistreringer.

MG ZS EV er nå kommet i en oppgradert utgave med vesentlig lengre rekkevidde, samtidig som prisen fortsatt er relativt lav. Den havnet på en sterk fjerdeplass på registreringslista i juli.

Totalt sett havnet MG som bilmerke på en solid femteplass, foran både Audi, Mercedes-Benz og BMW.

BYD nummer to

Også BYD gjorde det brukbart i juli, med sjetteplass og 238 registrerte biler av den store familie-SUV-en Tang. Godt over 2000 eksemplarer av denne bilen ruller nå på norske veier.

Med to bilmodeller på topp seks forrige måned, viser kineserne at de er i ferd med å få gode fotfester i Norge.

Flere av de kinesiske produsentene har for øvrig hatt kortere leveringstid enn mange av de etablerte merkene, noe som kan spille en rolle for de gode tallene den siste tiden.

De andre kinesiske merkene havnet riktignok et godt stykke lengre ned på lista i juli.

Dette mener eierne

Elbil24 har gjennomført brukerundersøkelser, der eierne av de kinesiske bilene har gitt terningkast, plusser og minuser til bilene sine. Det kan du lese mer om i saken under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.