Tesla:

Ny kvartalsrekord

Tesla leverte 466.140 biler i årets andre kvartal.

10% OPP: Tesla økte salget med 10 prosent fra første kvartal og satte nok en gang kvartalsrekord. Foto: Makara Heng
10% OPP: Tesla økte salget med 10 prosent fra første kvartal og satte nok en gang kvartalsrekord. Foto: Makara Heng Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla publiserte søndag sine salgstall for andre kvartal 2023. Der kommer det frem at den amerikanske produsenten leverte 466.140 biler, som var høyere enn markedet forventet. Det ble produsert enda litt flere biler – 479.700 i tallet.

Det er Teslas sterkeste kvartal til nå. Leveransene er opp 10 prosent fra første kvartal og hele 83 prosent opp fra tilsvarende kvartal i fjor. Det skal sies at akkurat andre kvartal i 2022 var det eneste kvartalet av de 14 siste der Tesla ikke økte salget fra det forrige.

Det er selvsagt modellene med mer folkelige priser det selges mest av. Model 3 og Model Y stod til sammen for 95,9 prosent av de leverte bilene.

I Norge ble det registrert 7441 Tesla-modeller i andre kvartal, viser tall fra Elbilstatistikk.no. Av dem var 91,2 prosent Model Y og 7,2 prosent Model 3. Det gir Tesla en markedsandel på 21,8 prosent i Norge i andre kvartal.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.