Uno-X satser på lynladere

Ny ladestasjon lover billig og enkel lynlading ved Rema 1000-butikker

Den første norske ladestasjonen skal etter planen åpnes i løpet av sommeren.

Den første ladestasjonen med 300 kW lynladere åpnet i Nyborg i Danmark fredag. Den første norske ladestasjonen skal etter planen åpnes i løpet av sommeren. Foto: Uno-X.
Den første ladestasjonen med 300 kW lynladere åpnet i Nyborg i Danmark fredag. Den første norske ladestasjonen skal etter planen åpnes i løpet av sommeren. Foto: Uno-X. Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): - Åpningen av vår første lynladestasjon for elbiler er en viktig strategisk milepæl, og markerer starten på en ambisiøs satsing innen elektrisk mobilitet, sier Ole Robert Reitan i en pressemelding.

Reitan er CEO i Reitan Retail og styreleder i Uno-X Mobility. Det er sistnevnte selskap som nå nå etablerer seg som leverandør av ladetasjoner med 300 kW lynladere.

- Gjennom Uno-X har vi en klar ambisjon om å bidra til enklere og mer bærekraftig mobilitet, og hos oss blir det raskt, enkelt og billig å lade bilen, sier Reitan.

Lynlading mens du handler

Uno-X planlegger å utnytte allerede eksisterende lokasjoner i Reitan Retail-familien når selskapet skal etablere nye ladestasjoner i tiden som kommer.

Dermed at du kan få tilgang på lynlader når du parkerer elbilen for en handletur på Rema 1000.

- Det betyr at det i fremtiden blir Uno-X lynlading både ved utvalgte REMA 1000-butikker og Uno-X-stasjoner i Norge og Danmark, sier Reitan.

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

Danmark først

Den første ladestasjonen til Uno-X blde åpnet fredag av Danmarks transportminister Trine Bramsen. Ladestasjonen ligger i Nyborg i Danmark.

I Norge er det ventet at den første ladestasjonen vil bli åpnet i løpet av sommeren

- Vi er glade for at Uno-X nå kan tilby lynlading til elbil, sier leder Vegar Kulset i Uno-X Mobility.

- På mellomlang sikt tenker vi det blir mulig for tusen biler å lynlade til samme tid på Reitan Retail sine lokasjoner i Norge og Danmark, sier Kulset.

- Konkurransedyktige priser

Uno-X opplyser at lynlading hos dem ikke vil kreve abonnement.

Det vil heller ikke bli behov for opprettelse av bruker, ladebrikke eller lignende.

- Alle elbilsjåfører på farten vil få muligheten til å dra nytte av de nye lynladerne. Alt du trenger er et vanlig betalingskort. Og våre kunder skal alltid være trygge på at vi har konkurransedyktige priser, avslutter Kulset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.