Bompenger:

Ny løsning skal fjerne bompengefelle

Firmaene som krever inn bompenger samarbeider nå med Statens vegvesen om å lage en ettertraktet tjeneste.

Varmetråder og sensorer i frontruten kan lage trøbbel for bombrikken. Slik plasserer du den riktig. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Historiene har vært flere de siste årene om fortvilte nordmenn som plutselig oppdager at de har betalt bompenger og ferjepasseringer for en bil de for lengst har solgt.

Sist ut er Eva Næsje, som til Motor fortalte at hun i over tre år hadde endt opp med å betale nesten 9000 kroner i bompenger for en bil hun solgte i 2019.

Vegvesenet vil ha endring

Ved salg av en brukt bil går det meste automatisk for seg - også oppsigelsen av forsikringen på bilen som selges. Oppsigelsen av bompengeavtalen må imidlertid gjøres manuelt, og det er her mange går i fella.

Ansvarlig seksjonsleder Bjørn Roar Eriksen i Statens vegvesen har selv erfart hvor kronglete dette er. Nå jobber han og vegvesenet med en løsning som skal forhindre at flere går i den kostbare bompengefella.

- Vi har nå flere løsningsforslag som vurderes. Målet er å ha det på plass så snart som mulig. I løpet av 2024 er realistisk, sier Eriksen til Motor.

Samarbeider om løsning

Statens vegvesen samarbeider nå med firmaene som gir ut bompengebrikker og krever inn bompenger. Det skriver Motor.

Målet er å innføre en løsning som gjør at bompengeavtalaen automatisk sies opp når man selger eller bytter inn bilen.

Fremtind Service er det største utsteder­selskapet av bom­brikken Autopass og et av seks utstederselskap som nå samarbeider med vegvesenet om en slik løsning.

Vel vitende om at det vil ta tid å finne en felles løsning, jobber Fremtind Service separat med en egen, midlertidig varslingstjeneste.

Planen er at kundene skal varsles om at de må si opp bompengeavtalen når bilen selges eller byttes inn. Håpet er å ha den midlertidige løsningen klar i løpet av året.

- Dette vil ikke fjerne problemet, men det vil dramatisk redusere konsekvensene, sier kommersiell direktør Svein Skovly i Fremtind Service til Motor.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.