Tyskland:

Ny lov skal sikre voldsomt med ladestasjoner

Tyskland vil mer enn tidoble tallet innen 2030.

Nå vil Tysklands forbundskansler Olaf Scholz ha langt flere ladepunkter i landet. Foto: Angelika Warmuth/Reuters/NTB
Nå vil Tysklands forbundskansler Olaf Scholz ha langt flere ladepunkter i landet. Foto: Angelika Warmuth/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Denne uka går IAA-messen i München av stabelen, og der er det ikke bare nye biler som stjeler rampelyset.

Forbundskanseleren i Tyskland, Olaf Scholz, benyttet nemlig anledningen til å annonsere en kommende lov i Tyskland, spesielt motivert av å øke elbilbestanden i landet, melder Yahoo Finance.

Ifølge Scholz skal myndighetene i løpet av de neste ukene sørge for at Tyskland blir det første landet i Europa som vil kreve at nesten alle bensinstasjoner i landet også skal tilby lademuligheter for elbil, med minst 150 kW ladeeffekt.

Landet har som mål at det skal være 15 millioner elbiler på veiene innen 2030, som er en ganske kraftig økning fra dagens tall på 1,2 millioner elbiler. Likeledes skal antall ladepunkter vokse fra 90.000 i dag, til hele én million ladepunkter i samme tidsrom.

Det bør være gode nyheter for nordmenn som velger biltur i Europa som ferieaktivitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.