Elbilrekord i august

Ny milepæl og historisk måned for elbiler i Norge

72 prosent av alle nye biler som ble solgt i Norge i august, var elbiler. For første gang er andelen over 50 prosent i alle landets fylker.

Ford Mustang Mach-E var blant de mest populære elbilene i august, som var ny rekordmåned for denne typen biler. Foto: Berit Roald / NTB
Ford Mustang Mach-E var blant de mest populære elbilene i august, som var ny rekordmåned for denne typen biler. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alt kom det 381 nye elbiler på norske veier hver dag i august, viser nye tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OfV). Det tilsvarer 72 prosent av alle nye biler. Den gamle rekorden var på 67 prosent i desember 2020.

I alle landets tidligere 19 fylker var andelen over 50 prosent. Dette er første gang elbiler utgjør flesteparten av alle nybiler i Norge i alle landsdeler.

– Vi er bortskjemt med elbilrekorder i Norge, men denne gangen bidrar distriktene virkelig med å dra lasset. Det er definitivt slutt på tiden da elbil kun var et storbyfenomen, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening.

Hun viser til bedre ladenettverk i Distrikts-Norge og større tilgang på biler med lang rekkevidde, bagasjeplass og hengerfeste som årsaker til utviklingen.

NAF mener tallene viser at myndighetene må få på plass bedre ladeinfrastruktur raskt. NAF har beregnet at det mangler nærmere 500 hurtigladere, flesteparten av dem langs hovedårene Oslo-Kristiansand og Oslo-Trondheim.

– Norsk elbilpolitikk er en suksess, men ladeinfrastrukturen langs veiene henger ikke med i utviklingen, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Mest solgte bilmodeller august 2021

  1. Tesla Model Y (1309)
  2. Ford Mustang Mach-E (907)
  3. Volkswagen ID.4 (861)
  4. Tesla Model 3 (774)
  5. Toyota RAV4 (721)

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.