BMW iX1

Ny modell rett under momsgrensa

Nå kommer BMWs rimeligste modell i en enda rimeligere utgave.

BMW iX1 kommer nå i en enda rimeligere utgave med forhjulsdrift og lengre rekkevidde. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BMW iX1 kommer nå i en enda rimeligere utgave med forhjulsdrift og lengre rekkevidde. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): BMW har en god håndfull elbiler i det norske markedet, men i år er det kompakt-SUV-en iX1 som er registrert i flest eksemplarer – tett oppunder 2000, som akkurat holder til en foreløpig 10. plass blant årets mest registrerte biler.

Fra 480.000

Nå lanserer BMW en rimeligere utgave av iX1, som får modellnavnet iX1 eDrive20. Den får en startpris på 480.000 kroner inklusiv levering og havner da under momsgrensa.

Denne modellen har forhjulsdrift og da lengre rekkevidde enn storebror xDrive30, som trekker på alle fire. Motoren er på 204 hestekrefter med 250 Nm dreiemoment, og 0–100-sprinten går unna på 8,6 sekunder, altså godt over de 5,6 sekundene xDrive30 leverer.

BMW GESTURE CONTROL: Glem berøring og trykking, med BMW sitt system holder det å veive i lufta. Video: Elbil24/BMW Vis mer

Batterikapasiteten er som på xDrive30-utgaven på 64,78 kWh (netto), og avhengig av utstyr er rekkevidden oppgitt til 430-475 km etter WLTP-standarden. Ladeeffekten topper på 130 kW, og en 10–80-økt skal ta 29 minutter. Bilen skal være klar for 12 nye mil etter 10 minutters hurtiglading.

Tre utstyrspakker

Innstegsmodellen koster altså 480.000 kroner, men skrur du opp prisen til 499.900 får du bilen med utstyrspakken Charged, med blant annet adaptive LED-frontlykter med fjernlysassistent, trådløs mobillader, to soners klimaanlegg, rattvarme, tilhengerfeste og takrails. Denne er da 30.000 kroner rimeligere enn Charged-utgaven av xDrive30, som har kraftigere motor og firehjulstrekk.

Her fra innsiden av iX1 xDrive30 med skinninteriør i mokka/svart. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Her fra innsiden av iX1 xDrive30 med skinninteriør i mokka/svart. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Charged Plus-utgaven koster 20.000 kroner ekstra og kommer da med elektrisk setejustering med massasje, høyttalersystem fra Harman Kardon, parkeringsassistent, metallic-lakk og head-up display. Det høres ut som en god deal i våre ører.

Går du får Fully Charged-utgaven til 40.000 kroner over det igjen, får du M Sport eksteriør og interiør samt mer avansert kjøreassistentsystem i form av Driving Assistant Plus.

Produksjonen av eDrive20 starter i november Regensburg (Tyskland), og bilen kan bestilles allerede fra fredag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.