NY CARPLAY: Apple CarPlay oppdateres med bedre visning og nye funksjoner. Foto: Skjermdump, apple.com
NY CARPLAY: Apple CarPlay oppdateres med bedre visning og nye funksjoner. Foto: Skjermdump, apple.com Vis mer

Oppdateringer fra Apple:

Ny og bedre CarPlay fra Apple

Gir langt bedre visning, og enda flere funksjoner.

Publisert

(Elbil24): Apple oppdaterer CarPlay med sin nye programvareoppdatering iOS 13, som er ventet denne høsten. - Den største oppdateringen hittil, sa Apple under lanseringen.

Mange endringer

Apple CarPlay ble første gang lansert i 2014, og selv om mye har skjedd i Apple-universet siden den gang, har ikke CarPlay sett store endringer - før nå.

Med iOS 13, som kommer senere i år, vil CarPlay få en rekke nye funksjoner, i tillegg til oppgraderinger av eksisterende.

Nye funksjoner:

Oppdaterte funksjoner:

GAMMEL: Slik ser kartfunksjonen ut idag, før oppdateringen. Foto: skjermdump, apple.com
GAMMEL: Slik ser kartfunksjonen ut idag, før oppdateringen. Foto: skjermdump, apple.com Vis mer
NY VISNING: Den nye layouten skal vise mer informasjon enn den gamle, blant annet albumcover i Apple Music. Foto: Skjermdump, apple.com
NY VISNING: Den nye layouten skal vise mer informasjon enn den gamle, blant annet albumcover i Apple Music. Foto: Skjermdump, apple.com Vis mer

Hva er det?

For de uinnvidde trengs en iPhone for å bruke Apple CarPlay, i tillegg til at bilen må ha støtte for systemet.

Kort forklart overstyrer Apple CarPlay bilens integrerte infortainmentsystem, og erstatter det med informasjon inne på telefonen. CarPlay vil også erstatte bilens egne ikoner på skjermen eller displayet i bilen, med de gjenkjennbare ikonene og visningen til iPhone.

Med Apple CarPlay får man tilgang til kontakter, man kan motta korte meldinger, og bruke telefonens navigeringsfunksjon, blant mye annet.

Føreren, eller passasjerene, kan bruke CarPlay ved hjelp av den talestyrte assistenten Siri, dersom bilen har støtte for stemmestyring. Eller ved hjelp av berøringsskjermen i bilen, eller knapper på rattet.

Tanken er at Apple CarPlay skal gjøre det sikrere for føreren å kjøre, ved å gi tilgang til telefonen uten å fysisk måtte trykke på den.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.