Xpeng P7 med facelitft:

Ny og billigere versjon gir deg lengre rekkevidde og raskere lading

Xpeng har gjort flere kraftige forbedringer på modellen P7 - og samtidig skrudd ned prisen: - Dette har vi tro på!

Det er kanskje ikke så lett å se at dette er en utgave av Xpeng P7, men endringene på innsiden er absolutt verdt å merke seg. Foto: Steinar André Danielsen.
Det er kanskje ikke så lett å se at dette er en utgave av Xpeng P7, men endringene på innsiden er absolutt verdt å merke seg. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I forbindelse med fredagens åpning av et nytt servicesenter på Lørenskog viste Xpeng for første gang frem den nye og oppgraderte utgaven av Xpeng P7.

Den sportslige sedanen P7 ble lansert på det norske markedet høsten 2021 og det er i skrivende stund registrert 396 eksemplarer av modellen i Norge.

Langt flere skal det nå bli - om Xpeng får viljen sin. Bilprodusenten har stor tro på at endringene som er gjort i den oppgraderte utgaven vil falle i smak hos nordmenn.

Nye P7 får nemlig betydelige oppgraderinger, deriblant lengre rekkevidde, raskere lading, bedre akselerasjon og 7-års garanti.

Og prisen? Den er faktisk satt ned.

Drøye 500.000 kroner

På slutten av 2022 var Xpeng P7 Performance priset til 519.000 kroner. Legger vi på avgiftene som ble innført fra nyttår, ville modellen kostet deg over 540.000 kroner.

Nå får du den nye og forbedrede utgaven fra 512.163 kroner - inkludert moms, vektavgift og frakt og levering.

Ønsker du heller Long Range-utgaven med tohjulsdrift, får du den fra 470.788 kroner.

- Jeg kan ikke svare på hvorfor den nye og forbedrede modellen er satt ned i pris, men det er en gledelig nyhet. Vi har stor tro på at dette skal slå an i markedet, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Xpeng til Elbil24.

Runder 50 mil rekkevidde

Performance-utgaven er den mest ettertraktede versjonen, blant annet på grunn av firehjulsdrift og gode ytelser.

Sammenlikner vi den nye og forbedrede P7 Performance-versjonen med forgjengeren, ser vi blant annet følgende:

  • Rekkevidden er økt fra 470 kilometer til 505 kilometer (WLTP).
  • 0-100 km/t går nå unna på 4,1 sekunder, mot 4,5 sekunder tidligere
  • Toppfarten er økt fra 170 km/t til 200 km/t
  • Ladefarten er kraftig forbedret: Fra 91 kW til 175 kW. Dette skal gi hurtiglading fra 10-80 % på 29 minutter, ifølge Xpeng.

- Vi jobber for å tilpasse oss markedet og mener vi treffer godt med de nye forbedringene, sier Marcussen til Elbil24.

Endelig varmpepumpe

Mot slutten av 2022 satte vi Xpeng P7 under lupen i en stor trippeltest mot to andre kinesiske konkurrenter i Byd Han og Nio ET7.

Den gang kritiserte vi P7 for å mangle elektrisk bagasjelokk-åpning og varme i rattet. Facelift-versjonen av P7 har nå fått på plass begge deler. Faktisk er rattet helt nytt og med forbedret grep, mens åpningen av bagasjerommet går knirkefritt med en responsiv kick-åpner.

Beskrivelse: Tidligere hadde ikke Xpeng P7 elektrisk bakluke. Nå er løsningen på plass - og den fungerer veldig bra. Vis mer

Nye P7 har omsider fått på plass varmepumpe, noe enhver elbil er godt tjent med. En varmepumpe har en langt høyere grad av effektivitet (COP), i elbiler ofte rundt 1:3. Det betyr at du kun bruker 1 kW for å få samme effektivitet som et ordinært varmeelement på 3 kW.

Det betyr at du med en varmepumpe bruker mindre energi til å varme opp batterier og kupé på kalde dager. Det kommer forhåpentligvis godt med, for varmeapparatet i forrige P7-utgave fikk hard medfart i den nevnte trippeltesten. Og med mer effektiv oppvarming får man også bedre rekkevidde når kulda setter inn.

Dobbel ladeplate med perfekt plassering. Foto: Steinar André Danielsen.
Dobbel ladeplate med perfekt plassering. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer

Når du først sitter i kupeen og forhåpentligvis er god og varm, kan du også glede deg over at Xpeng nå har prioritert en kraftig, dobbel ladeplate (15W) perfekt plassert under berøringsskjermen. Dette har vi gitt Tesla ros for tidligere og da er det på sin plass at også nye P7 får tommel opp!

Tilgjengelig fra sommeren av

Utvendig er det ikke gjort de største endringene på P7, men felgdesignet er nytt. Det samme er de svarte listene rundt vinduene. På taket kan du nå ha inntil 75 kilo - mot 50 kilo tidligere.

De første kundene er ventet å få bilen i juni.

Xpeng sier ikke noe om hvor mange eksemplarer de tar sikte på å selge av den oppgraderte P7-versjonen, men totalt sett har Xpeng mål om å selge 2500 biler i Norge i 2023 - fordelt på sine tre modeller.

Bedre garanti

Ved kjøp av Xpeng får du nå garanti på 7 år eller 160.000 kilometer - avhengig av hva som kommer først. Tidligere var garantien på 5 år/120.000 km.

Nye Xpeng P7 er tilgjengelig i tre versjoner - alle inkludert vektavgift, moms og frakt/levering:

  • RWD Long Range: Fra 470.788 kroner
  • AWD Performance: Fra 512.163 kroner
  • Wing Edition: Fra 684.638 kroner

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.