Porsche Taycan:

Ny Porsche Taycan får lengre rekkevidde og rå akselerasjon

Planen er å se Tesla Model S Plaid i bakspeilet.

Porsche Taycan har vist seg populær i Norge og finnes i en rekke ulike utgaver og konfigurasjoner. Nå kommer en kraftig oppgradert versjon, og den har skumle hensikter. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Porsche Taycan har vist seg populær i Norge og finnes i en rekke ulike utgaver og konfigurasjoner. Nå kommer en kraftig oppgradert versjon, og den har skumle hensikter. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Porsche jobber i disse dager med å bygge og teste en ny utgave av Porsche,Taycan.

Målet er at den oppgraderte utgaven skal være klar for salg i løpet av 2024 - og at den skal markere seg kraftig.

Det meldes at nye Taycan skal overgå selveste Tesla Model S Plaid hva gjelder akselerasjon. Teslas råeste elbil har fått mye oppmerksom for sine ytelser, og da spesielt 0-100 km/t-sprinten som gjøres unna på 2,1 sekunder med rullende start.

0-100 km/t

Til sammenlikning klarer dagens Porsche Taycan Turbo S den samme sprinten på 2,8 sekunder uten rullende start, noe som tross alt er veldig imponerende. Og fortere skal det altså gå:

Nye Porsche Taycan Turbo GT forventes å få tre elektriske motorer og over 1000 hestekrefter.

Det gir en solid oppgradering fra de 761 hestekreftene som sitter i nevnte Taycan Turbo S.

Lengre rekkevidde

Porsche Taycan er registrert i over 5000 eksemplarer i Norge. Elbil24 har tidligere skrevet om hvordan det selges flere el-Porscher enn bensinbiler i Norge, og modellen var lenge veldig ettertraktet her til lands.

Hittil i 2023 er det kun registrert 198 nye eksemplarer av premium-modellen. Kanskje henger det sammen med at rekkevidden ikke står helt i stil med prisen.

I så fall passer det bra at den oppgraderte modellen Porsche nå jobber med får lengre rekkevidde. Ingenting er bekreftet, men det snakkes om en rekkevidde på rundt 57 mil, skriver danske Mobilsiden.

Porche Taycan finnes også i Cross Turismo-utgave (se bildet under). Elbil24 har tidligere testet den mot to store SUV-er.

Porsche Taycan finnes med to ulike karosseriformer. Her ser du stasjonsvogn-utgaven. Foto: Steinar André Danielsen.
Porsche Taycan finnes med to ulike karosseriformer. Her ser du stasjonsvogn-utgaven. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer

Apple CarPlay

Porche samarbeider tett med Apple og benytter Apple CarPlay. Den tyske bilprodusenten har gitt beskjed om at de vil benytte seg av neste generasjon av CarPlay, som forventes lansert neste år.

Den nye generasjonen vil gjøre det mulig å ta fullstendig over bilens infotainmentskjerm, slik at det kun er Apples software man samhandler med.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.