Elbilsalg i Kina

Ny rekord: Elbilsalget skyter i været i Kina

Kineserne kjøper elbiler som aldri før. I september ble det solgt 324.313 elbiler.

Én av seks biler som ble solgt i Kina i september, var en elbil. Aldri har elbilsalget vært bedre. Her fra en ladestasjon i Beijing. Foto: Stephen Shaver/UPI/Shutterstock.
Én av seks biler som ble solgt i Kina i september, var en elbil. Aldri har elbilsalget vært bedre. Her fra en ladestasjon i Beijing. Foto: Stephen Shaver/UPI/Shutterstock. Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Hittil i år er det solgt nærmere to millioner elbiler og ladbare hybrider i Kina. Det er en voldsom økning fra fjoråret, da salgstallene stoppet på knappe 1,3 millioner.

Fortsetter utviklingen som forventet, kan kineserne bikke tre millioner solgte elbiler og ladbare hybrider innen årsskiftet. Det vitner om en republikk som for alvor har fått øynene opp for den nye bilvinen.

Utviklingen har ført til at hver femte bil som selges i Kina er batteridrevet. Ca hver sjette bil (17 prosent) som selges, er helelektrisk. Dermed er andelen elbiler på nybilstatistikken i Kina høyere enn i de aller fleste land i verden.

Bare begynnelsen

Forrige måned ble det registrert 355.577 nye batteridrevne biler i Kina. Det er ny rekord. 324.313 av modellene var rene elbiler.

I Kina regnes oktober, november og desember som de beste månedene for nybilsalg. Derfor er det store forventninger til å avslutte året med nye rekorder.

Ender salget av elbiler og ladbare hybrider på over tre millioner innen utgangen av året, betyr det at kineserne står bak over halvparten av det globale salget.

Bestselgerne

I fjor gikk Tesla Model 3 til topps blant elbilene på salgslistene i Kina. Det var første gang en ikke-kinesisk elbil stakk av med førsteplassen.

Så skal det sies at Wuling Hong Guang Mini EV, som ble nummer to med 119.255 salg, først leverte biler fra sommeren 2020 av.

Bilen, som koster fra rundt 40.000 kroner, befester sin posisjon som Kinas mest populære elbil. Ser vi på salgstallene for september, går Wuling Hong Guang Mini EV til topps - tett fulgt av nykommeren Tesla Model Y.

Mest solgte elbiler/ladbare hybrider i Kina, september 2021:

Wuling Hong Guang Mini EV35.169 biler
Tesla Model Y33.033 biler
Tesla Model 319.120 biler
BYD Qin Plus PHEV15.164 biler
BYD Song Pro/Plus PHEV10.278 biler

Lærer av Norge?

Kina er ikke alene om å favne om elbiler i stadig større grad. I Sverige opplevde man for eksempel at elektrisk var den ledende drivlinjen i august, for første gang i historien.

I USA nådde de 255.393 registrerte elbiler i første halvår av 2021- mot 119.628 på samme tid i fjor. Det tilsvarer en økning på hele 113 prosent.

Andelen tilsvarer imidlertid kun fattige 2,6 prosent av det totale nybilsalget i USA. Dermed ser vi at amerikanerne ligger langt bak Kina, som totalt ligger på 10,8 prosent i 2021 - og som altså satte ny rekord med 17 prosent i september.

Norge ligger imidlertid milevis foran. 13.941 av 17.992 solgte nybiler i Norge i september var elbiler. Det tilsvarer 77,5 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.