Xpeng G9

Ny, stor el-SUV avslørt i Norge

Den er riktignok godt tildekket, men hersker liten tvil om hvilken bil det er snakk om. Se bildene!

Det er denne bilen som nå er blitt observert i Norge: Xpeng G9. Video: Xpeng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): De siste par årene har vi fått en rekke nye bilmerker på norske veier, og storparten av dem er kinesiske. En av de første var Xpeng, som er aktuelle i Norge med modellene G3i og P7. Etter planen skulle de også ha startet salget av P5 nå, men det har foreløpig stanset.

Kineserne har imidlertid flere modeller på gang, og en av de aller mest spennende, sett med norske øyne, er den store SUV-en G9. Bilen ble vist fram for første gang i november i fjor, og Xpeng bekreftet tidlig at dette var en modell som var designet fra bunnen av med tanke på en internasjonal lansering.

Observert i Ullensaker

Og nå kan det se ut til at det snart går mot lansering av bilen i Norge, Bilen er i hvert fall blitt observert på norske veier. Elbil24 har fått tilsendt det vi må omtale som «spionbilder» fra en leser som observerte et eksemplar i nærheten av Gardermoen tidligere denne uken.

På bildene kan vi se at mye er kamuflert, både på innsiden og utsiden, men noen detaljer avslører at det er en bil fra Xpeng, ikke minst fronten, med sin karakteristiske smale lyslist under panseret. I bildekarusellen under finner du bilder både av den kamuflerte og ukamuflerte bilen.

G9 er stor, og blir en naturlig konkurrent til Hongqi E-HS9, BYD Tang og Nio ES8 - tre andre store kinesiske biler som etter hvert har blitt vanlige å se på norske veier.

Lynrask lading

En detalj som skiller den fra disse, er at den skal kunne lades langt raskere.

G9 er nemlig basert på et helt nytt «XPower 3.0-drivlinjesystem», med støtte for 800V-lading med en toppeffekt på hele 480 kW. Takket være dette, lover kineserne at bilen skal kunne få 200 kilometer rekkevidde etter bare fem minutter i laderen - vel å merke en superlader som er i stand til å levere så høy effekt.

Foreløpig er de raskeste laderne i Norge i stand til å levere opp mot 360 kW og ingen biler på markedet er i nærheten av å kunne utnytte denne effekten, men her vil det garantert skje en utvikling i tiden framover.

Lansering senere i år?

Vi har prøvd å få en kommentar fra den norske importøren, men foreløpig uten hell. Men ifølge opplysningene vi fikk første gang vi omtalte G9, er det planlagt internasjonal lansering mot slutten av 2022.

Elbil24 kommer naturligvis tilbake med flere opplysninger så snart vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.