Roadster 2

Ny Tesla-modell blir utsatt

- Hvis ikke 2022 blir like «mega drama», kommer bilen i 2023, sier Elon Musk.

LYNENDE RASK: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS
LYNENDE RASK: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Det var allerede i 2017 at Tesla presenterte planene for Roadster 2, etterfølgeren til Roadster, modellen som startet Tesla-eventyret tilbake til 2008.

På det tidspunktet ble det antydet en produksjonsstart i 2020, men så kom pandemien som skapte store problemer for nær sagt alt av bilindustri.

- Helt vanvittig

I et innlegg på Twitter er Elon Musk åpen om utfordringene.

- Det hadde ikke hjulpet om vi hadde hatt 17 nye modeller, for ingen av dem kunne blitt levert. 2021 har vært helt vanvittig med tanke på mangel på råvarer, skriver han, og fortsetter:

- Hvis ikke 2022 blir like «mega drama», kan vi regne med at nye Roadster blir klar for levering i 2023.

Dette er imidlertid ikke den første nye Tesla-modellen som blir forsinket til markedet. Den høyst spesielle pickupen Cybertruck skulle egentlig vært klar for levering i 2021, men er foreløpig utsatt til neste år.

Den er det også mange nordmenn som har reservert, men en modell som går gjennom godkjenningene her til lands, er ikke ventet før tidligst i 2024.

Ekstreme ytelser

Roadster 2 er ventet å bli en bil med ekstreme ytelser, med dreiemoment på 10.000 newtonmeter, 0-100 kilometer i timen på 2,1 sekunder og topphastighet på over 400 kilometer i timen. Og rekkevidden? 1000 kilometer.

Bilen vil ha plass til fire, og naturligvis ha drift på alle fire hjul.

I Norge må du i skrivende stund ut med 409.000 kroner for å reservere et eksemplar. Vel å merke er dette bare en liten del av totalsummen du må ut med, som foreløpig ikke er kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.