Hyundai Ioniq 5:

Ny utgave av Ioniq 5 - blir 45.000 kroner billigere

Ioniq 5 Advanced er navnet på den nye versjonen av Hyundai-SUV-en. Modellen kommer med lang rekkevidde som standard.

Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Hyundai har hatt stor suksess med Ioniq 5 siden lanseringen i Norge for et par år siden. Modellen er snart registrert i 10.000 nye eksemplarer og er et sprekt alternativ til konkurrenter som VW ID.4 og Tesla Model Y.

Tirsdag slipper Hyundai nyheten om at de kommer med en ny versjon av modellen. Ioniq 5 Advanced har Long Range-batteripakke som standard og får WLTP-rekkevidde på inntil 507 kilometer.

Kundene kan velge mellom bakhjulsdrift og firehjulsdrift, noe som vil påvirke rekkevidden med noen få mil.

- Ioniq 5 Advanced har et utstyrsnivå vi tror vil appellere til mange norske kunder, og den hevder seg meget godt i markedet både på pris og avansert teknologi. Dette er en bil det skal være enkelt å velge, og man slipper å forholde seg til tilvalgspakker, sier pressesjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai i en pressemelding.

Lover høy komfort

Knudsen viser blant annet til at Ioniq 5 Advanced kommer med smarte frekvensdempere (SFD) som standard. Disse skal sørge for høy komfort, så vel som forbedret lyddemping.

«SFD gir tilpasset og individuell fjæringskomfort for hvert hjul basert på frekvenser fra underlaget. Ved høye frekvenser vil det gi mykere fjæringer og en mer komfortabel kjøreopplevelse, mens lavere frekvenser gir en jevn demperkomfort som forbedrer styrefølelsen og minimerer krengning», skriver Hyundai i pressemeldingen.

- Ting som aktivt understell og nivå 2-autonomi er standard, og bilen inkluderer en omfattende SmartSense-pakke med aktive sikkerhetssystemer, legger Knudsen til.

Bilen kommer med Highway Driving Assist II som standard. Med nivå 2-autonomi byr dette systemet på en rekke innovasjoner, og under gitte forutsetninger vil bilen selv kunne skifte fil på sjåførens kommando.

Øvrig standardutstyr er blant annet to 12,3-tommer skjermer, 19-tommer felger, LED-lykter og OTA-oppdateringer.

Under momsgrensa

Ioniq 5 Advanced har fått en startpris på 469.000 kroner. Da må du i tillegg ut med 12.900 kroner for levering.

Hyundai gjør et poeng ut av at du med Advanced-modellen nå kan bli Ioniq 5-eier for 45.000 kroner mindre enn tidligere.

Dette kommer blant annet av at den nye Advanced-versjonen altså har en startpris på under 500.000 kroner, som er momsgrensa ved kjøp av ny elbil i Norge.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.