PPE-plattformen:

- Nye Audi Q6 e-tron og Porsche Macan blir forsinket

Mange venter i spenning på de splitter nye SUV-ene.

Nye Audi Q6 kan komme til å bli en populær elbil i Norge.Foto: Steinar André Danielsen.
Nye Audi Q6 kan komme til å bli en populær elbil i Norge.Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Audi og Porsche har hver sin fullelektriske SUV på trappene. Modellene bygges på den nye PPE-plattformen som Audi og Porsche har utviklet sammen, og bilene deler derfor mye av den samme teknologien.

PPE-plattformen legger til rette for rask lading, lang rekkevidde og ulike drivlinjer, men den har også vært gjenstand for forsinkelser på grunn av programvarefeil.

Nå melder bransjebladet Automobilwoche at lanseringen av Q6 og Macan må utsettes på ny - nå til mars 2024. Avtalen har vært at Audi skal vise frem sin endelige modell først, så det betyr i så fall at også Macan forsinkes.

Her er feilen

Forsinkelsen skyldes utfordringer med den nye 1.2-programvaren, som er en stor oppdatering - og veldig forskjellig fra den du finner i dagens elbiler fra Audi og Porsche.

1.2-programvaren er den samme, men i annen drakt, som den Volkswagen har introdusert i nye ID.7.

Den nye programvaren er basert på Googles Android Automotive og Audi og Porsche har gitt programvaren sitt eget preg. Programvaren er utviklet av VW-konsernets programvareselskap Cariad, men arbeidet med den har ikke kommet så langt som forventet. Cariad har vært rammet av nedskjæringer og driftsutfordringer, noe som kan være del av forklaringen.

Vi har kjørt begge biler

Det er uansett knyttet stor spenning til de nye SUV-ene. Elbil24 prøvekjørte en kamuflert Audi Q6 e-tron på Færøyene i sommer og konkluderte den gang med at modellen vil passe perfekt for nordmenn:

Nylig prøvekjørte Elbil24 også Porsche Macan - da på et hemmelig sted. Fossilbilversjonen av Macan er Porsches mest solgte bilmodell i dag, så det er knyttet store forventninger til elbil-versjonen. I denne artikkelen deler vi alt vi vet på nåværende tidspunkt:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.