Kia Niro 2022 - pris og tilgjengelighet

Nye Kia Niro EV: I praksis en helt ny bil

Kia Niro får sin største oppgradering siden den kom på markedet i 2018. EV-utgaven kan bli en joker på det norske elbilmarkedet framover. Nå er også prisene klare.

NY BIL: Kia Niro EV har blitt vesentlig oppgradert både på ut- og innsiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NY BIL: Kia Niro EV har blitt vesentlig oppgradert både på ut- og innsiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

li medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Kia Niro har siden introduksjonen i 2016 vært en av Kias aller mest populære biler i Europa. Bare i 2021 ble det solgt nesten 90.000 av bilen, som kommer både som hybridbil, plugin-hybrid og elbil (e-Niro).

Sistnevnte er naturligvis mest interessant for det norske markedet, og har gjort det skarpt i en rekke tester gjennom årene, også her på Elbil24. Så sent som i høst bet den godt fra seg i vår trippeltest av e-Niro, Skoda Enyaq og Mercedes-Benz EQA.

Bilen er fortsatt meget populær på det norske markedet, og modellen kunne garantert vært solgt i flere eksemplarer - dersom det ikke var problemer med å skaffe nok biler i starten.

Egentlig en helt ny bil

Under Seoul Auto Show i november, avslørt Kia at bilen snart ville komme i ny utgave, og i motsetning til faceliften den gjennomgikk i 2019, ville det denne gangen være mer snakk om en total makeover.

Elbil24 var til stede under avdukingen av den nye Kia Niro EV under et pressearrangement i Frankfurt nylig, der vi fikk se oppgraderingen med egne øyne.

Som vi allerede har antydet, bilen har blitt redesignet fra bunnen av. Den kommer fortsatt som hybrid, plugin-hybrid og elbil, sistnevnte heter nå Niro EV - og er den utgaven vi fokuserer på i denne saken.

Ser ut som en 2022-modell

Designmessig er den langt mer «i tiden» enn forgjengeren. Fronten er totalt redesignet, med nye lykter og stor grill som gir et mye røffere utseende. Ladeporten er nå plassert i midten, slik at den enklere kan nås fra begge sider.

De høye, boomerangformede baklysene gir også et mer moderne uttyrykk. Niro EV ser mer ut som en 2022- modell, men designgrepene er fortsatt så trygge og lite vågale at dette neppe blir en bil folk vil snu seg etter på gata.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

God plass - og økt hengervekt

Bilen er strukket noen centimetre i bredde og lengde, men er fortsatt kompakt på utsiden, med sine 442 x 182,5 x 157 centimeter. Akselavstanden er samtidig god, 272 centimeter for å være nøyaktig. Bakkeklaringen er på 16 centimeter.

Niro EV byr på god plass både i kupeen og i bagasjerommet, sistnevnte er på respektable 475 liter - og legger du til frunken under panseret, ender vi på 495 liter. Det er få biler med såpass kompakte mål som kan matche.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Og en gladnyhet for det norske markedet: Nye Niro EV kan dra hengervekt på inntil 750 kilo, der forgjengeren hadde en øvre grense på kun 300 kilo.

I kupeen har blant annet ryggen i forsetene fått redusert tykkelse og er innhult fra knehøyde bak, noe som bidrar til at kupeen oppleves temmelig romslig. Undertegnede på 180 centimeter har meget god plass over hodet og til bena i baksetet.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
GOD PLASS: Baksetet har god plass både i dybde og høyde til to voksne personer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GOD PLASS: Baksetet har god plass både i dybde og høyde til to voksne personer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Grønt fokus

Som seg hør og bør i 2022, framhever også Kia at de har hatt stort fokus på miljøvennlige materialvalg, resirkulering og gjenbruk i materialene i kupeen.

Eksempelvis er taktrekket laget av resirkulert veggtapet, mens setene har fått innslag av elementer hentet fra eukalyptusblader, og lakken på enkelte deler av bilen er vannbasert, og fullstendig fri for benzener.

Oppgradert opplevelse

Det er brukt en del hardplast her og der som vitner om at dette er en fokemodell, men opplevelsen av interiør, skjermer og betjening er oppgradert flere hakk - og er på et nivå man bør forvente av en 2022-modell.

Hele anordningen med dashbordet er endret, og bilen har nå et brukergrensesnitt som mer er hentet fra EV6 enn sin forgjenger. Nå har den stor skjerm foran rattet, i tillegg til en over midtkonsollen. Du har også fått det samme hjulet til å velge gir med som EV6.

MODERNE: Førermiljøet har blitt vesentlig oppgradert og minner nå mer om EV6 enn forgjenger e-Niro. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MODERNE: Førermiljøet har blitt vesentlig oppgradert og minner nå mer om EV6 enn forgjenger e-Niro. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Bilen er også vesentlig oppgradert på utstyrssiden. Her får du for eksempel head-up-display, samt en rekke nye sikkerhetssystemer, kameraer og førerassistenter som sørger for alt fra automatisk nødbremsing ved behov til varsler ved fartsovertredelser og filskifte.

Niro-EV kommer også med oppgradert app, parkeringsassistent og kan også parkere seg selv uten at du sitter i bilen.

FORGJENGEREN: Slik ser forgjenger Kia e-Niro ut. Foto: Fred Magne Skillebæk
FORGJENGEREN: Slik ser forgjenger Kia e-Niro ut. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Ny motor og batteripakke

Bilen kommer kun med drift på forhjul, og elmotoren med sine 204 hestekrefter bør kle bilen godt. Maks dreiemoment er 255 Nm, og sprinten fra 0-100 skal være unnagjort på 7,8 sekunder og topphastigheten er 167 kilometer i timen.

Batteripakka er ny, og har en nettokapasitet på 64,8 kWh, marginalt mer enn forgjengeren. Forbruket under blandet kjøring er oppgitt til 15,7 kWh pr 10 mil, og rekkevidden er 463 kilometer, 8 kilometer lengre enn dagens e-Niro.

Dessverre har ikke Kia gjort noe med maks ladeeffekt, den ligger fortsatt på rundt 80 kW, som er godt under de fleste konkurrentene. Kia lover imidlertid at batteriet skal kunne ta imot høyeste effekt lenger enn på forgjengeren. De lover dessuten at ladehastigheten skal holde seg høy når det er kaldt, takket være forhåndsoppvarming når du nærmer deg ladestasjonen, men også fordi battericellene inneholder noe mer kobolt enn på forrige generasjon.

Det som samtidig er greit å merke seg, er at bilen har fått støtte for V2L-teknikken, som betyr at du forsyne andre enheter med strøm - alt fra kaffetraktere og støvsugere til lading av elsykler (maks effekt 3 kWh).

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Kan bestilles i sommer

Nye Niro EV blir tilgjengelig for bestilling til sommeren, og de første bilene kommer etter all sannsynlighet til Norge til høsten.

OPPDATERT: Elbil24 har nettopp fått vite prisene på nye Niro EV:

Priser Kia Niro EV 2022-modell

Modellvariant Pris
Comfort379.900 kroner
Active399.900 kroner
Active Plus419.900 kroner
Exclusive439.900 kroner
Exclusive Plus449.900 kroner
--
Tillegg for metallic lakk6990 kroner

Med startpris på 379.900 kroner, kan Niro-EV fort vise seg å bli et interessant alternativ for familier på fire, som ønsker god plass, god rekkevidde og fornuftige løsninger - og ikke minst: Kias 7 års nybilgaranti.

Elbil24 kommer tilbake med våre inntrykk når vi får testet bilen, noe som forhåpentligvis skjer så snart den er tilgjengelig på norsk jord.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.