Nye løsninger fra Grønn Kontakt:

Nye priser og raskere ladere

Nytt prissystem fra Grønn Kontakt skal gjøre ladekostnaden mer rettferdig.

ENDRER PRIS: Grønn Kontakt endrer prisen på lading fra 1. juli. Skal bli enklere for kundene. Foto: Grønn Kontakt
ENDRER PRIS: Grønn Kontakt endrer prisen på lading fra 1. juli. Skal bli enklere for kundene. Foto: Grønn Kontakt Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Ladeleverandør Grønn kontakt gjør flere endringer for sine kunder. De starter nå byggingen av såkalte lynladere, og endrer samtidig prisstrukturen.

Målet er at det skal bli enklere for kunden.

Bygger lynladere

Grønn Kontakt har allerede flere semihurtigladere, med makseffekt på 22 kW og hurtigladere med en makseffekt på 50 kW på markedet.

Fra denne sommeren starter de også utbyggingen av et nettverk med såkalte lynladere, med en makseffekt på 150 kW.

Det forteller daglig leder i Grønn Kontakt, Ole Henrik Hannisdahl.

- Vi håper at de første kommer opp mot slutten av sommeren. Disse vil plasseres langs de store hovedfartsårene rundt de største byene i landet.

For å unngå forvirring, ønsker selskapet å bygge enten kun hurtigladere eller kun lynladere på samme ladested.

Endrer prisene

ENDRER PRIS: Daglig leder i Grønn Kontakt, Ole Henrik Hannisdahl, sier de nye prisene blir mer rettferdige. Foto Grønn Kontakt
ENDRER PRIS: Daglig leder i Grønn Kontakt, Ole Henrik Hannisdahl, sier de nye prisene blir mer rettferdige. Foto Grønn Kontakt Vis mer

For som vi fortalte tidligere i uken, kan det oppstå forvirring blant elbileiere om hvilken lader de bør velge. Flere kan ende opp med å betale for en vare de faktisk ikke får.

Nettopp derfor har Grønn Kontakt nå også valgt å endre på sin prisstruktur, for første gang siden 2015.

- Vi har endret betalingsstrukturen fordi vi vil gjøre ladeopplevelsen enklest mulig for kundene våre. Med de nye prisene vil du betale for det du får, uavhengig av hva slags lader du lader på, sier Hannisdahl.

I de nye prisene for hurtiglading må du betale en sum per minutt du står, i tillegg en pris for antall kWh du lader. Med den tidligere betalingsstrukturen betalte du en høyere sum kun per minutt.

Type lading: Gammel pris: Ny pris:
Semihurtiglading (20 - 40 kW)
Med app/brikke0,75 kr per min0,10 kr pr min + 2,90 kr pr kWh
Uten app/brikke1 kr pr min0,30 kr pr min + 2,50 kr pr kWh
Hurtiglading/Lynlading (40 - 150 kW)
Med app/brikke2,50 / 3.50 kr pr min1,25 kr pr min + 2,90 kr pr kWh
Uten app/brikke4 / 4,50 pr min2,50 kr pr min + 2,90 kr pr kWh

- Det er to årsaker til den nye prisen. Minuttprisen har vi beholdt for å gi et insentiv til kunder om å flytte bilen når bilen er ferdigladet, for å få en rotasjon på biler.

Prisen per kWh er lagt til for å lage et mer rettferdig system for kundene.

- Vi vil at våre kunder skal betale for den strømmen bilen faktisk lader med, i stedet for å betale en pris avhengig av hva laderen kan gi. På denne måten vil kundene betale for den effekten de faktisk får.

Betaler for det du får

Hannisdahl sier at det er et mylder av ladere i dag, som tar betalt for laderens effekt, i stedet for hva som leveres til bilen.

En lynlader som i teorien kan levere opptil 250 kW, vil begrenses av bilens mulighet til å ta i mot strøm. Mens noen biler, som Audi e-tron, kan ta i mot inntil 150 kW, vil en Nissan Leaf kunne motta maksimalt 50 kW.

Dersom man skulle betalt per minutt, som man gjorde med de forrige prisene fra Grønn Kontakt, ville sluttprisen blitt betydelig høyere for Leaf-kunden, ettersom bilen ville brukt flere minutter en Audien på å lade batteriet.

Hannisdal sier at på deres ladere, med de nye prisene, vil prisen bli mer rettferdig.

- Vi vil at våre kunder kan komme til en lader, plugge i kabelen og gå, uten å måtte tenke på hva slags boks de har plugget inn i. Om dette er en hurtiglader, eller lynlader skal ikke spille noen rolle, fordi man betaler per kW.

Høyere pris

Systemet skal altså gjøre det enklere, men også noe dyrere.

- Vi har justert prisen noe, og litt av grunnen er for å kunne bygge ut nettverket av de nye laderne. Men økningen er ikke veldig stor, sier Hannisdahl.

De fleste kompaktbiler på markedet i dag, som en Leaf, lader med en snitteffekt på 30 kW. Lader du i 20 minutter, har du dermed fått 10 kWh.

Med den gamle prisen ville dette kostet deg 50 kroner, mens med den nye koster det 54 kroner for det samme.

FlexiGo

Semihurtiglading, eller flexilading som Grønn kontakt kaller det, har også fått en prisjustering. Også her skal man betale for både parkering og strøm i tiden som kommer.

- Vi har beholdt minuttprisen også her for å videreføre insentivet om å flytte ferdigladede biler. Men fordi det ofte er mindre hast på disse laderne, er denne minuttprisen satt lavere enn hurtigladerne.

Hannisdahl forteller at flere bruker disse laderne som sin hovedstrømkilde, spesielt de som ikke har mulighet til lading på jobb eller hjemme. Derfor har de nå startet en ordning som heter FlexiGo.

- Her kan kundene betale en fast månedspris på 99 kroner, og deretter kun betale for strømmen når de lader. Dette er for å gjøre det rimeligere for de som bruker laderne våre ofte.

Den nye ordningen innføres fra mandag 1.juli. Foreløpig er Hannisdahl fornøyd med reaksjonen fra kundene.

- Det vil alltid bli reaksjoner når man innfører endringer, spesielt når det gjelder pris. Men foreløpig har mange forstått konseptet og prisjusteringen, så vi syns det har gått bra så langt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.