Ladestasjoner:

Nye skilt: Forbyr å parkere på ladeplasser

Ladeoperatører har bestemt seg for å innføre parkering forbudt for biler som ikke lader på ladeplassene.

Heretter blir det strengere krav til å parkere bilen på ladeplasser. Elbilister og ladeoperatører har sett seg lei av at ikke-ladende biler opptar ladeplassene. Disse to elbilene gjør alt etter boka. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Heretter blir det strengere krav til å parkere bilen på ladeplasser. Elbilister og ladeoperatører har sett seg lei av at ikke-ladende biler opptar ladeplassene. Disse to elbilene gjør alt etter boka. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): - Nye ladestasjoner vil være merket med «kun for ladende biler», sier sjef for offentlig lading Malene Brøvig hos ladeoperatøren Mer Norge til nettstedet Motor.

Uttalelsen kommer etter flere klager på at sjåfører parkerer på ladeplassene selv om de ikke skal lade bilen.

Motor viste blant annet et bilde av en bobilsjåfør som bevisst parkerer ved ladeselskapet Evinys lynladere.

Upopulært

Bobilsjåføren parkerer slik at han i realiteten opptar to ladeplasser og to vanlige parkeringsplasser, selv om han altså ikke står til lading.

Videre forsvarer han seg med at det ikke er forbudt å parkere slik for diesel- og bensinbiler, noe parkeringstilsynet og parkeringsklagenemda bekrefter.

Det betyr imidlertid ikke at oppførselen går upåaktet hen hos elbilister. Reaksjonene har vært mange og sterke og diskusjonene opphetede i kjølvannet av bobilsjåførens bevisste «sperre»-parkering.

  • Har du sett denne?
Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer

Tydeligere skilting

Derfor er det ikke overraskende at ulike ladeoperatører ser seg nødt til å stramme inn.

I tillegg til ladeoperatøren Mer ønsker også Eviny å være bevisste på skiltingen. De merker plassene slik at det er tydelig at de er ment for ladende biler, men foreløpig har de kun skiltet parkering forbudt for ikke-ladbare biler på noen stasjoner, skriver Motor.

Ladeoperatøren Recharge har noen lokasjoner med skilting som viser at ladeplassene kun er for ladbare eller ladende biler. Motor skriver at Recharge har sett seg nødt til å gjøre dette blant annet utenfor flere dagligvareforretninger.

Trolig vil flere ladeoperatører følge opp med tydeligere skilting i tiden som kommer.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.