Tesla Supercharger V4

Nye skisser skal avsløre Teslas store planer

Vil lynlade 40 biler på samme tid - kun med solenergi.

Tesla har mål om å koble ladestasjonene sine av strømnettet. Solenergi og batteri skal gjøre det mulig. Foto: Tesla.
Tesla har mål om å koble ladestasjonene sine av strømnettet. Solenergi og batteri skal gjøre det mulig. Foto: Tesla. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I juli skrev Elbil24 om Teslas nye superlader. Anerkjente Electrek var den gang blant dem som skrev at V4-designet da var avslørt.

I forbindelse med planlegging av en ny Supercharger-stasjon i Danvers, Massachussets, la Tesla ved tegninger av det de selv omtalte som «alternativ Tesla Supercharger-stolpe»

Tegningene viste en ny ladestolpe som framstår høyere enn eksisterende V3-ladere. Samtidig er den store åpningen i midten borte. I stedet er kabelen festet på siden, og den ser vesentlig lengre enn på V3. Dermed øker fleksibiliteten, noe som kan komme andre bilmerker til gode.

Nye skisser

Nå - i forbindelse med byggingen av en ny ladestasjon i Juma-distriktet i Arizona - har det dukket opp nye plantegninger.

Twitterbrukeren «MarcoRPTesla», som selv omtaler seg som en ekspert på Teslas Supercharger, har avslørt en byggesøknad for det som skal bli Teslas første V4 Supercharger-stasjon.

Solenergi

Ifølge Marco skal ladestasjonen ha plass til 40 biler. Plantegningen viser dessuten at flere av ladeplassene skal være tilpasset bil med tilhenger.

Vel så interessant er det at Teslas nye ladestasjon omsider ser ut til å belage seg på solenergi. Tesla-gründer Elon Musk har i flere år lovet at Tesla etter hvert vil drifte alle Supercharger-stasjoner med energi fra sol og batterier.

Målet på sikt er å koble de fleste ladestasjonene av strømnettet. Plantegningen for den nye ladestasjonen i Arizona viser to solcellefelt. Disse skal fylle en «megapack» batteripakke på hele tre MWt

Øker ladehastigheten

Tesla og Elon Musk har tidligere sagt at selskapet planlegger å øke makseffekten til 300-350 kW på fremtidige Superchargere (fra 250 kW på dagens V3-ladere).

Flere kilder spekulerer i at den mer volumiøse designen på nye V4 er en indikasjon på at dette er en kraftigere lader enn dagens.

Det forventes at den nye laderen vil kunne tilby en ladehastighet på opptil 350 kW. I dag er det Audi og Porsche som leder an med en ladehastighet på 270 kW, foran Tesla (250 kW) og Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6 (235 kW).

På plass i Norge

Her til lands finnes det allerede noen som tilbyr solenergi som ladeløsning. Nyåpnede Inspiria Ladepark, som er delvis drevet av lokalprodusert strøm fra et stort solcelleanlegg, er knyttet til et svært batteri med kapasitet på 500 kWh.

Ladeparken bruker solenergi og et svært batteri til å lade inntil 37 elbiler. Det betyr blant annet billigere lading, lover selskapet bak.

Les mer om den spennende ladestasjonen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.